0 of 0 for ""

Sommerstudentprosjektet 2024: Livet inni husene

Et skroll i nyboligmarkedet er som å synke ned i et hav av standardisering. Vent, er plantegningene hentet fra en dystopi av Pushwagner?

Hver sommer utfordrer Aspelin Ramm og Sweco konvensjonene i byplanleggingen ved å la en tverrfaglig studentgruppe få bryne seg på en samfunnsaktuell oppgave med tett oppfølging av profilerte fageksperter.  

En modell for bokvalitet 

Etter år med fokus på bylivet, og hva som skjer mellom husene, ønsker vi nå å adressere bolivet, og hvordan vi kan legge til rette for bedre hjem i fremtiden. For der uterom og bygulv stadig spisses mer treffsikkert inn mot livskvalitet, sakker måten vi forstår og realiserer hjemmet stadig lenger akterut.  

Vi utfordrer neste kull med sommerstudenter til å dykke ned i boligbyggingens historiske utvikling, distingvere på målgrupper, nyansere behov mellom kulturer og livsfaser, dissekere regelverk, analysere økonomi og utfordre arkitekturen for å finne selve grunnstoffene i bokvalitet – og blande dem på nytt! 

Hvem er du?  

For å løse oppgaven, søker vi en tverrfaglig gruppe med studenter, primært på masternivå og med hovedvekt på arkitektur og ingeniørfag. Vi ser typisk etter fagretningene under, men det viktigste er at du evner å bruke faget ditt til å se sammenhenger, forstå kompleksitet og tenke nytt. 

   Arkitektur, interiørarkitektur
   Ingeniørfag
   Samfunnsgeografi, sosiologi

I tillegg til å være faglig sterk, er du en som tar ansvar og får ting til å skje, og som holder humøret oppe i krevende situasjoner. Du fremstiller konsepter tydelig og engasjerende – gjerne i modell, og i hvert fall foran et publikum.  

Søknadsfrist: 15. januar. 

Har du spørsmål til stillingen? Ta kontakt med Kenneth Dahlgren, sjef for områdeutvikling og innovasjon i Aspelin Ramm, på tlf. +47 412 13 064 eller Johannes Goa Ludvigsen, Leder for Sweco Architects, på tlf. +47 920 80 001.