0 of 0 for ""

Vil skape resultater i Stavanger

Å skape resultater for kunder og Sweco Stavanger, er det som teller mest for Hilde Birkeland Sund når hun nå tar over ledelsen av Stavanger-kontoret.

– Dette er stas! Jeg hadde virkelig lyst på denne jobben, sier Hilde som sist uke ble presentert som ny regionleder etter å ha jobbet bare halvannet år i Sweco.

Godt rustet

Men maskiningeniøren har lengre fartstid enn som så. Med over 20 års erfaring fra byggherre og entreprenør, er hun godt rustet.

– Jeg tror bakgrunnen min passer godt. Markedet er i endring, og vi ønsker å jobbe både i totalentrepriser med entreprenører og mot byggherrer. Min kunnskap om og forståelse av byggherresiden og entreprenørene er bra å ha med seg.

Divisjonsdirektør Rasmus Nord er klar på at Hilde er rett person for jobben.

– Vi har valgt Hilde som vår nye regionleder da hun har fokus på de rette tingene for å sørge for suksess for vårt Stavanger-kontor fremover. Hun har allerede vist at hun er en dyktig leder, og evner å bygge sterke team rundt seg. Oppgaven med å videreutvikle en kundeorientert organisasjon i et marked som er i bedring vil være viktig fremover, og vi har stor tro på at Hilde vil lykkes med dette, sier Rasmus.

Utmerket utgangspunkt

Etter halvannet år som gruppeleder er 50-åringen blitt godt kjent med Sweco. Ambisjonene for Stavanger-kontoret er høye og motivasjonen for å gjøre en god jobb likeså.

–Vi er inne i en enormt spennende fase. Dimensjon kom inn i konsernet for ett og et halvt år siden og var perfekt for å gjøre Stavanger-kontoret tilnærmet komplett. Nå har vi så godt som alle fag lokalt. Vi ble nesten dobbelt så mange over natten. I januar i år ble vi samlokalisert. Nå har vi et utmerket utgangspunkt for å jobbe videre med å forankre felles kultur, identitet og stolthet.

Skape resultater

Hilde beskriver seg selv som uredd og beslutningsdyktig. Hun liker å gjennomføre og få team til å fungere. Nå er målet å skape resultater.

– Ledelse er å skape gode resultater for kunder og medarbeidere. Nå skal ledergruppen legge en plan for hvordan vi kan nå målene våre. Jeg har en del tanker om hvor vi skal, men det er viktig at vi gjør det sammen.

Imponert

Den nye regionsjefen er imponert over det gode miljøet på kontoret, og vil gjøre sitt ytterste for at de rundt 100 kollegene i Stavanger skal fortsette å trives og yte sitt beste.

– Det er utrolig mange kjekke folk her som tar vare på hverandre og tar ansvar for å skape god stemning. Det er en berikelse å kunne gå glad hjem fra jobb etter en god samtale med en kollega, eller å ha blitt kjent med en ny. Det å trives og ha det kjekt på jobb er et veldig godt utgangspunkt, sier Hilde.

Hilde tar over stafettpinnen fra Haakon Mandt, som har valgt å over til å jobben som rådgiver. 

– Haakon har gjort en imponerende innsats som regionleder for Sweco Stavanger i en periode med et til dels svært krevende marked i Rogaland. I tillegg har han gjort en kjempejobb med å integrere og samlokalisere våre nye kolleger fra Dimensjon i region Stavanger, og når han i dag trer av som leder er det for Stavangers ledende, flerfaglige rådgivermiljø. Haakon fortjener en stor takk, sier Rasmus.