0 of 0 for ""

Utforsk Nabolag med Oslo Arkitekturtriennale

Det har alltid eksistert gode og dårlige nabolag, men for første gang er «nabolag» det hotteste ordet i den norske arkitekturdebatten. Som en stolt utformer av nabolag siden 1958, er Sweco med som hovedsamarbeidspartner i årets triennale.

– Sweco er først og fremst opptatt av å skape byer der folk trives. Vi engasjerer oss i triennalen fordi vi mener nabolagstematikken er viktig, både i lys av en pandemi som minnet oss om behovet for møtes, og fordi innovativ og bærekraftig byutvikling er en del av løsningen på klimakrisen, sier administrerende direktør i Sweco, Rasmus Nord.

Triennalen åpner den 21. september og varer ut oktober. ÅRETS PROGRAM FINNER DU HER.  

– Vi er veldig glade for at Sweco er blitt med på triennalens Oppdrag Nabolag, og ikke bare bidrar med økonomisk støtte, men også med stort faglig engasjement. Vi opplever en reell vilje til både å bidra og lære, sier direktør og sjefskurator for triennalen, Christian Pagh.

Hans første møte med Sweco var i forbindelse med fjorårets sommerstudentprosjekt Gatehjørnesamfunnet, der Christian satt i ekspertpanelet som veiledet studentene.

– Jeg opplevde studentprosjektet Gatehjørnesamfunnet som et oppriktig ønske om å investere i og tenke over hva som kreves for å skape meningsfulle nabolag. Det er viktig at både små og større aktører forholder seg til denne dimensjonen av byutvikling. Gode nabolag er avgjørende for den grønne omstillingen, og for å skape steder der mennesker trives sammen.

I løpet av triennaleperioden, deltar Swecos arkitekter og byutviklere på mange av triennalens aktiviteter. Blant annet er Swecos mobilitetseksperter, sammen med JaJa-arkitekter og LaLa Tøyen, med på å planlegge Oslos mobilitetsvisjon for 2050, der gatene vekkes til live igjen. Les mer her.

Den 6. oktober inviterer Sweco til “Nabolagskontoret”, årets sommerstudentprosjekt sammen med Aspelin Ramm, der seks studenter vurderer kontorets rolle i nabolaget og kommer med konkrete bud på hvordan et kontorbygg forvandles til en nabolagskatalysator. Les mer her.

På mobilitetsdagen den 21. oktober kommer sommerstudentene Rikke Storvik Sjøhelle og Sigrid Teigen for å snakke om Bybanen i Bergen. Under veiledning fra TAG og Swecos byplanleggere, har studentene utforsket hvordan skinneeffekten påvirker tre av Bergens nabolag. Les mer her.

Dessuten skal Swecos bærekraftsdirektør Merete Saugestad snakke om Sirkulære Nabolag; et sted der ressursene ikke brukes, men gjenbrukes. Les mer her.

På det gamle Munchmuseet, der triennalen har sitt hovedsete og stiller ut nabolagsprosjekter fra hele verden, avsløres Oslos sosiale og usosiale hjørner i utstillingen om Gatehjørnesamfunnet. Les mer her.

Bli med på Oppdrag Nabolag!

 

Copy link
Powered by Social Snap