0 of 0 for ""

Sweco-leder blant Norges fremste tech-kvinner

Elisabeth Baird, avdelingsleder for Bygg og anlegg ved Swecos kontor i Bergen, ble i dag kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

– Dette var stor stas! Jeg har vært i mammaperm det siste året og er tilbake på jobb neste uke, så dette var en fantastisk, om enn litt brå gjenoppstart på jobblivet. Jeg føler meg stolt og ydmyk. Og så er det jo ekstra stas med en sånn utmerkelse på selveste kvinnedagen! sier Elisabeth fra Næringslivets hus i Oslo. Der har kåringen nettopp funnet sted, med statsminister Erna Solberg blant de mange tilskuerne i salen.

Abelia og Oda-nettverkets kåring av Norges fremste kvinner i teknologi har som mål å synliggjøre dyktige kvinner i en bransje der de er i mindretall, og løfte frem rollemodeller som kan inspirere andre til å velge teknologi og ledelse. Elisabeth er i år den eneste vinneren fra et rådgivende ingeniørselskap.

Synliggjøring av talenter

I sin tale under seremonien fremhevet statsministeren behovet for flere kvinner både i utdanningsløpene og i teknologiske yrker.

– For å få flere kvinner inn i teknologibransjen må vi legge til rette for at unge velger den utdanningen de ønsker, uavhengig av forestillingen om hva som passer for gutter og jenter. Derfor er kåringer som dette veldig viktig. Det handler om å trekke frem og synliggjøre de utrolig flinke kvinnelige teknologene vi har i Norge, sa Erna Solberg fra scenen.

Juryen som har kåret landets fremste tech-kvinner har blant annet bestått av Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, og Jan M. Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media AS. Kjell Einar Knutsen, Swecos regionleder Bygg i Bergen, er ikke i tvil om at de har valgt riktig kvinne.

– Elisabeth er virkelig en fantastisk leder. I løpet av de årene hun har jobbet i Sweco har hun hevet nivået på absolutt alt hun har tatt i. Hun har gått gradene, fra å lede en liten gruppe til en av våre største avdelinger, og hun har vist en usedvanlig evne til å utvikle nye markedsområder, skape solide resultater og bygge en god kultur blant kollegene. Elisabeth er et forbilde for mange, og fortjener så absolutt all den heder og ære hun kan få, sier Kjell Einar.

Les mer om kåringen på TU.no

 

Toppbilde, fotograf: Esben Johansen