0 of 0 for ""

Sweco har sammen med GL Prosjektservice AS vunnet konkurransen om å bygge nye Frakkagjerd ungdomsskole

Sweco skal bidra med rådgivning for alle ingeniørfagene når ny ungdomsskole i Tysvær skal bygges.

Den nye skolen skiller seg ut fra tradisjonelle bygg. Den vil ha en sirkulær form med utstrakt bruk av tre. I tillegg til den arkitektoniske utformingen har byggherren også store miljøambisjoner for bygget. Swecos energi- og bærekraftsrådgivere har bidratt med sin kompetanse for å utvikle prosjektet i tråd med disse og sikre at det blir så bærekraftig og bra som mulig.

– Vi er selvsagt kjempefornøyde med å ha vunnet oppdraget med å bygge en helt ny, og ikke minst, veldig fin ungdomsskole i Tysvær. I dette prosjektet har fagrådgiverne våre fått mulighet til å tenke nytt, blant annet med bruk av massivtre og limtre i kombinasjon med andre konstruksjonsmaterialer. Jeg håper at bygget vil bidra til et godt inne- og utemiljø for elevene som skal gå der fra 2025, sier Espen Schreiner, Markeds & utviklingssjef og Swecos tilbudseier for denne konkurransen.

Sweco skal sammen med GL Prosjektservice AS, Holon Arkitektur AS og BOGL Norge AS utvikle den nye skolen. Juryen skriver i sin begrunnelse at «prosjektet representerer det mest nytenkende og spennende grepet for nye Frakkagjerd ungdomsskole. Det gjelder både i forhold til arkitektonisk uttrykk og de rommelige kvalitetene inne i bygget».

Skolen skal etter planen være klar til å ta imot elever høsten 2025.