0 of 0 for ""

Sweco er totalrådgiver for det nye TINE-meieriet i Bergen

I august begynner prosjekteringen av det nye meieranlegget på Flesland. Det er LAB Entreprenør AS som har fått totalentreprenøransvaret, og Sweco skal være totalrådgiver for bygg og utomhus på prosjektet. Allerede i august starter arbeidet med det 18.000 m2 store anlegget.

I august tas det første spadetaket på det som skal bli det nye TINE-meieriet, og i februar neste år skal prosjekteringsleveransen være levert.

– Det er et stort prosjekt, og det mest utfordrende blir nok å levere en koordinert leveranse på så kort tid, sier Kjell Einar Knutsen, regionleder for bygg i Bergen.

Det korte tidsperspektivet har ført til at Bergenskontoret sammen med entreprenør har valgt å gjennomføre prosjekteringen etter nye arbeidsmetoder. Det skal etableres et felles prosjektkontor etter VDC-prinsipper, i den anledning inviteres entreprenør, byggherre og ARK til å sitte i Sweco sine lokaler under prosjekteringen.

– Dette blir en helt ny måte å jobbe på, her skal vi sitte i samme rom som entreprenøren. Dette gir oss en unik mulighet til å være tett på både byggherre og entreprenør. Samtidig skal vi ta hånd om alle fag, og sørge for en koordinert leveranse. Dette blir veldig spennende, sier Knutsen.

Kjell Einar Knutsen foran Swecokontoret i Bergen

Knutsen gleder seg til samarbeid med byggherre og entreprenør, de skal sitte sammen i Sweco sine lokaler på Fantoft.

– Styrker Swecos posisjon
Det var Sweco som gjennomførte forprosjektet, og nå går arbeidet over i detaljprosjekteringsfasen.

– Det blir kjekt å følge prosjektet fremover. Prosjekter av denne størrelsen er akkurat det vi ønsker, sier Rune Hovda, regionleder for Industri. 

Rune legger også vekt på at et slikt oppdrag styrker Swecos posisjon.

– Med dette befester vi vår posisjon inn mot næringsmiddelindustrien, og dette er noe vi har satset på i mange år, sier Rune.

Ti årsverk skal jobbe med prosjektet
Montserrat Telseth, som leder prosjektstyringsenheten i Bergen, er også fornøyd med oppgaven.

– Denne type industri er viktig, og TINE er en stor bedrift. Sweco har jobbet tett med LAB Entreprenør i flere prosjekter og tilbudsfaser tidligere, og vi ser frem til et til å fortsette dette samarbeidet. For oss er dette mange kontrakter i ett, så det er ingen tvil om at dette blir spennende.

Ti årsverk skal jobbe fulltid med prosjektet som, i følge TINE, skal ha de mest moderne og energieffektive løsningene basert på fornybarenergi.