0 of 0 for ""

Adm. direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund fotografert ved sjøen utenfor Vækerø-

Sommerhilsen fra Grete

Det er snart sommerferie, og sammen med sola synes optimismen å være tilbake i samfunnet og i næringslivet. Når vi vender tilbake fra sommerferien kan vi endelig møtes på kontoret igjen. Det gleder jeg meg til!

Det siste året har vært spesielt. Smittebølger og påfølgende nedstenginger har fått store konsekvenser for samfunnet vårt. Flere næringer ble sterkt skadelidende, og selv om bygg- og anleggsbransjen har greid seg relativt godt under pandemien, har effektene også nådd oss. Jeg tror imidlertid det er trygt å si at det verste er over nå.

Siden mars 2020 har det blitt enda tydeligere hvilke utfordringer vi som samfunn står overfor. Konsekvensene av klimaendringene kommer tettere på, og digitaliseringen øker. For oss i Sweco har det blitt tydelig at disse utfordringene også representerer muligheter. Hjemmekontorpåbud og nedstengning har gjort oss til mestre i Teams og digital samhandling, og vi jobber nå for fullt med realisering av våre beste digitaliseringsideer. Vi er også på god vei til å nå målet om å redusere våre klimagassutslipp med minimum 55 prosent innen 2030. I markedet opplever vi at flere kunder etterspør vår kompetanse på klima og miljø, det settes nye klimakrav og vi får nye muligheter til å bruke vår kunnskap til å endre samfunnet i positiv retning.

Verden beveger seg raskt fremover, og rådgiverbransjen vil spille en viktig rolle når vi skal ruste byene og lokalsamfunnene våre for utfordringer knyttet til både klimaendringer og vedlikeholdsetterslep. Vår kompetanse har aldri vært viktigere, og det er godt å vite at den også er verdensledende, noe vi fikk bekreftet da vår kollega Krzysztof Wojslaw ble kåret til Europas mest talentfulle ingeniør.

Det er ingen tvil om at ingeniører og arkitekter spiller en viktig rolle i den norske samfunnsbyggingen, og i Sweco har vi faktisk bidratt til den norske samfunnsutviklingen siden 1921. Det er vi veldig stolte over! For det er ikke alle forunt å kunne fylle 100 år og fremdeles ha fremtiden for sine føtter. Når vi nå går inn i ferien er det med rekordhøy ordrebok, og dette bekrefter at vi skal være med på å forme de neste 100 årene også.

Når sommeren nå står for dør, ønsker jeg å rette en stor takk til våre medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere: takk for innsatsen og for samarbeidet. Jeg gleder meg til høsten, og ser frem til å treffe dere i gangen, ved kaffemaskinen, i møterom og på arrangementer igjen.

God sommer!

– Grete