0 of 0 for ""

Skal utarbeide skisseprosjekt for ambassaden i Beijing

Sweco og Haptic Architects har signert kontrakt med Statsbygg om utarbeidelse av skisseprosjekt for nytt ambassadeanlegg i Beijing.

Når prosjektet er ferdigstilt skal det inneholde arbeidsplasser for om lag 80 arbeidstakere, inkludere representasjonsområder og huse bolig for ambassadøren. Skisseprosjektet har oppstart over sommeren og planlagt byggestart er i 2022.

– Nå gleder vi oss virkelig til å komme i gang. Å jobbe med ambassadebygg er spennende fra et arkitektonisk, kulturelt og ingeniørfaglig perspektiv. Her skal vi rehabilitere to eksisterende bygg og bygge et nytt bygg, og dette innebærer spennende utfordringer for hele gruppen. Heldigvis har vi lang erfaring fra prosjektering og planlegging av statlige bygg med tilhørende krav til sikkerhet og bruk, og er rustet for å ta på oss oppgaven, sier Ellen Hole, avdelingsleder for bygg på Swecos Oslokontor.

Teamet Haptic Architects og Sweco tilbyr er faglig sterkt, og består av nøkkelpersoner som har samarbeidet tidligere. Prosjektteamet har også god kjennskap til Statsbygg og har bred internasjonal erfaring.

– Vi har vært involvert i flere prosjekter i Kina og har god kjennskap til lokale forhold, inkludert ambassadens nærområde i Beijing. Det er ingen tvil om at det er stas å delta i denne type prosjekter. Ikke bare fordi ambassadefunksjonen bærer en rik tradisjon i norsk utenriksvirksomhet, men fordi denne type anlegg innehar et unikt samspill mellom privat og offentlig, åpenhet og sikkerhet, natur og miljø. Nå ser vi frem til å ta fatt på prosjektet over sommeren, sier Aksel Warhuus, daglig leder i Haptic Architects.

Hele 14 tilbydere konkurrerte om avtalen.

Foto: Linda Hjelle / Den norske ambassaden i Beijing

Daniel Adolfsson

Avdelingsleder Bygg, Oslo