0 of 0 for ""

Parallell

Foto: Anders Stien

BREEAM Nor Excellent-sertifisert og WELL-sertifisert kontorbygg på Løren

Sted: Løren, Oslo
Status: Ferdigstilt 2020
Formål: Næring
Areal: 19.790 m²
Byggherre: SKANSKA Commercial Development Norway A/S

Med sine 16 høyreiste etasjer fremstår det ferske næringsbygget Parallell som en ny elegant bauta i landskapet på Løren. Tegnet med fokus på dagslys, utsyn, aktivitet og kvalitet ønsker vi å gi arbeidslivet et kreativt og sosialt løft.

Foto: Anders Stien

Parallell er et næringsbygg på Løren i Oslo der vi både gjorde reguleringen og fikk gjennomføring på kontorbygget som ble Norges første Well-sertifiserte bygg, en sertifisering der arbeidstakernes helse og velvære skal stå i fokus. Med sine 16 etasjer fremstår næringsprosjektet som en elegant bauta i landskapet på Løren. Tegnet med stor fokus på dagslys, utsyn, aktivitet og kvalitet – som vil gi arbeidslivet et kreativt og sosialt løft. Under bygget på Løren er det boret en rekke 250 meter dype hull for å utnytte den naturlige og konstante temperaturen som finnes nede i berget – uavhengig av årstid, til å kjøle ned bygget om sommeren og varme det på vinteren.

Foto: Anders Stien

– Det er ikke noen tvil om Parallell er et av de mest arealeffektive byggene i henhold til dagslys som har blitt reist i Oslo de siste årene. Å kunne bygge fire etasjer utover regulert høyde tilfører bygget den langstraktheten som det trengte, og det strekker seg nå mot skyene. Å kunne leie lokaler i et slikt bygg, og dermed høste godene av husets fantastiske fasiliteter, er en kvalitet som gir en unik opplevelse, sier Anne Cathrine Lund, tidligere daglig leder i Arcasa som nå er en del av Sweco Architects.

Foto: Anders Stien