0 of 0 for ""

Ny Urban Insight-rapport om Urban klimatilpasning

Ekstremvær som følger av klimaendringene er forventet å øke i både styrke og hyppighet i tiden fremover. Til tross for dette har kun 26 prosent av Europas byer en dedikert klimatilpasningsplan, og ingen har foreløpig oppnådd en fullstendig klimatilpasning av sin by.

I den nyeste Urban Insight-rapporten ønsker våre eksperter å vise europeiske byer hvordan de kan legge til rette for klimatilpasningstiltak i sine områder, slik at de er bedre rustet mot fremtidens ekstremvær.

– Gjennom intervjuer og omfattende undersøkelser har vi identifisert fire trender innenfor byplanlegging og klimatilpasning som skaper utfordringer for byplaneggere. Med utgangspunkt I disse hindrene har vi samlet 10 ‘beste praksis’ caser fra europeiske byer som har fått det til, sier rapportforfatter  Jonathan A. Leonardsen,I Sweco Danmark.

I rapporten kan du lese hvordan innovative blågrønne løsninger håndterer overvann i Rotterdam, hvordan 

«Planning for Climate Adaptation» femte Urban Insight-rapporten under temaet “Climate Action”. I rapportene deler våre eksperter data, fakta og forskningen som der nødvendig for å planlegge og designe trygge og motstandsdyktige urbane områder. Rapporten finner du her.