0 of 0 for ""

Møt Sweco på Arendalsuka

12-18 august er det tid for Arendalsuka. 14. august inviterer Sweco, Norske Havner og Sintef Ocean til debatt om smarte havner. 15. august arrangerer Sweco, i samarbeid med Abelia, debatt om smarte kommuner.

Arendalsuka har som mål å være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og fremtid,

Onsdag 14. august «Smarte havner»

Det stilles stadig nye krav til havnenes funksjon i byer, til havneinfrastruktur, oppfyllelse av klimaforpliktelser og krav til nye måter å integrere havnene i byen på. Hvordan kan fremtidens havner bli smarte havner?

Adm. direktør i Sweco, Grete Aspelund innleder debatten. Zero-leder Marius Holm er debattleder, og i panelet sitter samferdselsminister Jon Georg Dale, Kristiandsandordfører Harald Furre, Norske Havner, Color Line og SINTEF Ocean. 

Tid og sted: 14:00-15:00, Madam Reiersen, Nedre Tyholmsvei 3, 4836 Arendal.

Torsdag 15. august «Smarte kommuner»

Hvordan ser fremtidens smarte kommuner ut? Utvikler kommunene smarte og bærekraftige tjenester til sine innbyggere, og er innbyggerne flinke til å ta teknologien i bruk?

Statssekretær Paul Chaffey fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet forteller om regjeringens digitaliseringsstrategi, og hva dette betyr for kommunene.

KS forteller hvorfor de, for første gang, har gått sammen med regjeringen om en felles digitaliseringsstrategi for offentlig sektor.

Grete Aspelund, adm. direktør i Sweco Norge innleder. Debatten ledes av Jan Moberg, sjefredaktør i Teknisk Ukeblad. Paul Chaffey, Abelia, KS og representanter fra Halden og Trondheim kommune sitter i panelet. 

Tid og sted: 11:00-12:00, Madam Reiersen, Nedre Tyholmsvei 3, 4836 Arendal.