0 of 0 for ""

Forener ingeniørkunst og kultur

Sweco, Ratio arkitekter, Origo Arkitektgruppe og Futhark arkitekter er valgt som prosjekteringsgruppe for rehabiliteringen av Nationaltheatret. I august starter arbeidet med skisseprosjektet.

– Nationaltheatret er et spennende og unikt prosjekt. Bygget ligger midt i hjertet av Oslo, og har en spesiell betydning for mange av byens innbyggere. Statsbygg er en spennende oppdragsgiver og vi gleder oss til å gå i gang. Her stiller vi med et stjernelag, og samarbeidet med Ratio, Origo og Futhark har vært godt, og jeg ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Grete Aspelund, adm. direktør i Sweco Norge

Oppdragsgiver for prosjektet er Kulturdepartementet representert ved Statsbygg. Prosjektet er omfattende og inkluderer rehabilitering, restaurering og konserveringsarbeid av hovedbygget. Oppgradering og utskiftning av tekniske anlegg inngår også i prosjektet. Utover dette omfatter prosjektet også kulturminnevern og universell utforming, så langt det lar seg gjøre. Et tilbygg under bakken, samt oppgradering av utearealet som omringer teateret er også en del av prosjektet.

Skisseprosjekt, forprosjekt og opsjon på eventuell detaljprosjektering inngår i kontrakten.

Gleder seg til samarbeid

I dag ble kontrakten signert, og i midten av august er det oppstartsmøte med Statsbygg. Regionleder for Bygg, industri og eiendom på Swecos Oslokontor, Frøydis Espedal, er veldig fornøyd med oppdraget.

– Vi har god erfaring med å samarbeide med Statsbygg, og det seneste prosjektet vi samarbeidet om var Oslo fengsel. Dette er et annerledes prosjekt, og vi gleder oss til å ta fatt på oppdraget, sier hun.

 

I pressemeldingen fra Statsbygg kommer det frem at prosjekteringsgruppen som har vunnet konkurransen er vurdert som den aller beste på kvalitet. Den har bred erfaring med antikvarisk restaurering, rehabilitering og bygg for scenekunst. Gruppen kan vise til relevante referanseprosjekter som blant annet Stavanger Konserthus, Grieghallen, Eidsvollsbygningen, Universitetsmuseet i Bergen, Urbygningen og Statens Håndverks- og kunstindustriskole (SHKS)/Edvard Munch vgs.

– Vi ser frem til at denne kompetansen nå rettes inn mot Nationaltheatret. Slik kan vi legge til rette for moderne teaterdrift og store tekniske utbedringer, samtidig som vi gjør en av Norges viktigste kulturbygninger like flott som den en gang var, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg, i en pressemelding.