0 of 0 for ""

Elektrifiseringsbarometeret: mai

Nysgjerrig på hvordan det går med elektrifiseringen av den norske transportsektoren? Her får du en oversikt over utviklingen i mai.

I mai var 43 prosent av alle nysolgte biler elektriske, og det er en nedgang på seks prosent dersom man sammenligner med april, sier elektrifiseringsekspert Eirik Hordnes.

Sammenligner man tallene fra mai 2020 med samme måned i fjor, ble det solgt 36 prosent færre nullutslipsbiler i mai i år.

– Når det kommer til hybridbiler ser man en økning i antall solgte denne måneden, forteller han videre.

Så langt i år er 49,1 prosent av alle nye personbiler utslippsfrie. Her ser du hvordan salget av utslippsfrie kjøretøy fordelte seg i mai.

Her er en oversikt over nybilsalget for personbiler fordelt på drivstoff fra mai og april 2020.

Flere elektriske busser på veiene

Den utslippsfrie bussandelen har imidlertid en økning på 667 prosent fra april til mai i år, men også her er det en nedgang dersom man sammenligner med samme måned i fjor.

– I mai var 23 av 47 nye busser nullutslippsbusser, og det er godt over gjennomsnittet dersom man sammenligner med resten av 2020. Hittil i år har 10 prosent av de nye bussene vært nullutslipp, forteller Eirik.

Oslo er kommunen som har flest elektriske busser, og i mai var 22 av 35 nye busser elektriske.

I mai ble det også solgt én ny helelektrisk lastebil, og hittil i 2020 har det blitt solgt flere nullutslippslastebiler enn hva som ble solgt i hele 2019. Samtidig er det en 37 prosent nedgang i solgte utslippsfrie varebiler mai dersom man sammenligner med samme måned i fjor og med april i år.

– I Bergen var 17 prosent av alle nye varebiler i mai nullutslipp, mens Oslo og Trondheim har en andel på henholdsvis 11 og 3 prosent.  

Vil du vite mer om utviklingen? Her finner du en detaljert oversikt over utviklingen i mai.