0 of 0 for ""

– Det er gøy å se faget sitt på film

I helgen hadde katastrofefilmen Skjelvet Norgespremiere. Vi sendte ingeniørgeolog Eirik Hannestad på kino for å gjøre en ekspertvurdering av filmen.

Hva synes du om filmen?

– Den var bra, men ikke helt fantastisk. Den følger standardgangen i en film og du har sett det meste før. Det som gjør filmen kul er at den er satt i Oslo, man kjenner seg igjen. Det går en nerve gjennom hele filmen og konflikten mellom karakteren til Joner og de andre ekspertene gjør Skjelvet spennende, det samme med familiedramaet. Den var underholdende.

I filmen spiller Kristoffer Joner geolog, har du møtt noen geologer eller ingeniørgeologer som ham?

– Han er litt ekstrem. Det er få sånne typer i Sweco. Han er en dommedagsprofet, men har grunnlag for bekymringene sine. Om jeg fikk tips om kjerneprøver som tilsa at det skulle komme et jordskjelv hadde jeg nok tatt noen runder med en senior.

Blir filmen bedre eller dårligere av at du er geolog?

– Det er gøy å se faget sitt på film. Du kjenner igjen metoder, fagbegrep og uttrykk, noe som gjør at man kan relatere til det de snakker om. Også er det kult at jordskjelvet rammer Oslo (på film), man kjenner seg igjen i byen.

Tror du det kan komme et sånt skjelv i Oslo?

Det kan komme skjelv, men ikke et så stort et.

Så hvilket terningkast triller du for Skjelvet?

Jeg gir den en firer.

Hva bør den neste norske katastrofefilmen handle om?

– Nå har vi sett en flodbølge og et jordskjelv ramme Norge. Den neste filmen kan få tittelen «Skredet», og handle om et snø- eller jordskred, men her bør det være en ingeniørgeolog eller en geotekniker i hovedrollen.