0 of 0 for ""

Cathrine Mørch blir digitaliseringsdirektør i Sweco Norge

Hun kommer fra rollen som teknologileder i Multiconsult, og tilrer den nye stillingen i Sweco i januar 2020. Nå håper Cathrine at hun, gjennom rollen som digitaliseringsdirektør, blir en viktig pådriver for en videreutvikling av bransjen.

– Cathrine har bred erfaring, og jeg er sikker på at hun er riktig person til å lede vår digitale satsning. Hun har evnen til å løfte blikket og se bransjen under ett, samtidig som hun har solid fagkunnskap, erfaring fra å jobbe i prosjekt og god forretningssans. Dette gjør henne godt rustet for den digitale omstillingen vi nå møter. Jeg gleder meg til å få Cathrine med på laget, og til å styrke vår digitale satsning, sier adm. direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund.

Cathrine har jobbet i Multiconsult siden 2012. Der har hun gått gradene fra BIM-spesialist til avdelings- og teknologileder. Før det jobbet hun for en teknologileverandør. Hun er opprinnelig utdannet byggingeniør fra NMBU. I januar blir hun digitaliseringsdirektør i Sweco, og ser frem til å få en overordnet rolle i en bransje som er i stadig endring.

– Ansvarsområdet som inngår i stillingen legger til rette for at jeg kan bidra til å gjøre en forskjell på flere nivå, ikke bare internt i Sweco. Nå får jeg muligheten til å være en pådriver for den digitale utviklingen i hele bransjen, og det ser jeg frem til. Sweco har kommet langt i arbeidet med anvendelse av teknologi, og jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige kolleger på tvers av kompetanse og mot spennende prosjekt og kunder, sier hun.

Den påtroppende digitaliseringsdirektøren omtaler seg selv som teknologioptimist, og ser frem til å kunne bidra til at teknologi kan skape en mer bærekraftig og attraktiv bransje.

– Vi former morgendagens samfunn, og jeg ønsker å bidra til at verden skal bli et bedre og mer bærekraftig sted å leve. Jeg er helt overbevist om at teknologi er en av nøklene for å redusere utslipp fra vår egen sektor og til å bekjempe klimaendringene på et overordnet nivå. Ny teknologi, og bruken av den, vil også effektivisere våre prosesser og samhandling, noe som igjen vil gi oss bedre beslutningsunderlag og løsninger. Jeg er takknemlig for at jeg nå får muligheten til å bidra til å videreutvikle Sweco og bransjen, og gleder meg til å komme i gang, sier hun.