0 of 0 for ""

BIM trakk fullt hus

Eksperter og interesserte fra hele verden fylte storsalen på Vækerø til randen da Sweco inviterte til BIM-seminar.

Arrangørene måtte sette inn ekstra stoler og ty til ståplasser langs veggene for å få plass til de over 200 deltakerne som hadde meldt seg på «The Edge of BIM 2017». Temaene for seminaret var innovative teknologier og metodikk innenfor BIM og VDC. Arrangøren hadde på forhånd bedt foredragsholderne dreie innleggene sine rundt totalentrepriser. Utbudet av slike oppdrag har bredd om seg, og hele byggebransjen er under omstilling etter at det statlige selskapet Nye Veier kom på banen.

­– Det er gøy å trekke til seg så mange interesserte fra hele bransjen for samferdsel og infrastruktur. Artig var det også å se at mange av deltakerne kom fra de andre store rådgivende ingeniørselskapene – våre konkurrenter, sier Samuel Andersson som sammen med Philip Hon og Anders Gjøsund utgjorde arrangementskomiteen.

Kunnskapsdeling
Swecos BIM-eksperter ser ingen grunn til å hemmeligholde kunnskap om innovative teknologier og metodikk. Deling av kunnskap og informasjon med så mange som mulig er en del av målet. Det vil nemlig hele bransjen nyte godt av.

– Sweco er i dag et av Europas ledende selskaper innen samfunnsplanlegging. Derfor skal vi vise vei og dele vår kunnskap og erfaring om hvordan vi mener prosjekter kan gjennomføres på best mulig måte, sier Andersson.

Med deltakere og foredragsholdere fra Belgia, Nederland, Finland, Sverige, Danmark og Australia, for å nevne noen, fikk arrangørene bekreftet at BIM er et hett internasjonalt tema, og at Norge og Sweco ligger langt fremme i arbeidet med teknologien.

– De gjør sine saker bra i Europa og andre deler av verden også, men vi har sett oss omkring, og det er ingen tvil om at Norge og Skandinavia er kommet veldig langt innen BIM og infrastruktur, sier Andersson.

Senest i november 2016 var Sweco og Rambøll i USA for å hente hjem en prestisjetung pris for InterCity-prosjektet selskapene samarbeidet om på Dovrebanen.

Kvinner på podiet
I fjor arrangerte Sweco et liknende seminar sammen med en stor programvareleverandør. I år ble BIM-arrangementet gjennomført i egen regi.

– Det kommer vi til å gjøre også til neste år. Da planlegger vi et enda bedre arrangement med mer konkrete tema å behandle. Vi ønsker å utfordre foredragsholderne enda mer og plante konkrete ideer som deltakerne kan ta med seg tilbake til kontoret og jobbe videre med, sier Andersson som har et sterkt ønske om å få flere kvinnelige foredragsholdere opp på podiet.

– Det skal vi klare til neste år. Vi har radaren på.