0 of 0 for ""

Eufemias hage

En byhave med skyline og fjordgløtt

Boligkvartalet Eufemias Hage ligger i hjertet av Bjørvika, mellom Barcode og Operaen og er landets første boligprosjekt til å oppnå BREEAM-NOR Very Good i gjennomføringsfasen.

Bygget er formet som en hestesko rundt en skjermet byhave med felles takterrasse og 360 graders utsikt mot Barcode, byen og fjorden. Kvartalet rommer 145 leiligheter og en lys og innbydende byhave med lekesone for de minste, små utestuer og kjøkkenhage med utekjøkken. Byhavens hovedelement er et ovalt, opphøyet plenareal som setter et preg på området gjennom sin karakteristiske geometri i cortenstål og granitt. Formen ivaretar funksjonelle behov og skaper samtidig en attraktiv plen tilrettelagt for lek og rekreasjon.

Hovedvolumet til bygningen består av en lys marmorfasade, og en påhengt mørkere og utkraget granittfase. De horisontale metallbåndene på dekke-og balkongforkantene skaper variasjon og samspill med de vertikale vinduene og gyllende håndløperne på balkongene.

Bygningens tak har en felles takterrasse på over tusen kvadratmeter. Terrassen er delt inn i flere soner, inkludert parsellhage, private avlukker med pergola, kjøkken, grill og lekeareal. Dette gir gode muligheter for ulike aktiviteter som bevertning, sosialisering, dyrking av mat, lek og kontemplering.