0 of 0 for ""

Publisert 27/10/2023

Foto: Pixel&Co

Stabilt resultat i tredje kvartal for Sweco Norge

Sweco Norge leverer et resultat på et stabilt nivå for tredje kvartal. Markedsforholdene innen flere områder er fremdeles sunne, samtidig som nedgangen innen det private byggmarkedet stadig forverres.

Sweco Norges driftsinntekter i tredje kvartal var 720,4 millioner kroner, mot 674,7 millioner for samme kvartal i fjor. Omsetningsveksten justert for kalendereffekt er på omtrent 9 prosent mot 2022 og skyldes hovedsakelig organisk vekst og inflasjon.

– Sweco leverer et stabilt resultat for tredje kvartal, omtrent på nivå fra samme periode i 2022, når man hensyntar kalendereffekten av én mindre arbeidsdag. Vi leverer god organisk vekst i perioden og får stadig bekreftet at vi er en attraktiv arbeidsgiver, sier adm. direktør Rasmus Nord.

Driftsresultatet (EBITA) for tredje kvartal i 2023 endte på 18,2 millioner kroner, mot 31,1 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Kvartalet hadde én arbeidsdag mindre enn samme periode i 2022, som tilsvarer 12,4 millioner kroner.

– Markedet er fremdeles relativt sunt, og vi ser at det er jevn aktivitet og nye prosjekter innen blant annet infrastruktur. Innen de fleste segmenter drevet av grønn omstilling og klimatilpasning ser vi flere konkrete prosjekter komme i gang. Dessverre er nedgangen i det private byggmarkedet blitt ytterligere forverret og ser ikke ut til å bedres med det første. Dette merker de fleste aktørene i bransjen, sier Nord.

Sweco Group, som har virksomhet i 14 land i Europa, leverte driftsinntekter på 6417 millioner svenske kroner, fra 5372 millioner svenske kroner i første kvartal 2022. EBITA i kvartalet steg til 465, fra 382 i tredje kvartal i 2002.