0 of 0 for ""

Teknisk krevende prosjekt ble til livlig borggård

11. mai ble borggården foran Ås rådhus høytidelig gjenåpnet av ordføreren, etter omfattende rehabilitering. Sweco har prosjektert alle fag og stått for oppfølging i byggeperioden.

– Vi er utrolig stolte og glade for å kunne være med på et så spennende prosjekt, hvor vi har fått lov til å revitalisere og fornye et samlingspunkt i Ås kommune, sier Ole Einar Garder, oppdragsansvarlig for prosjektet.

Samarbeid på tvers

Sweco startet prosjektet i 2013, men hadde en liten stopp fra sommeren det året og frem til høsten 2014. Det var et omfattende prosjekt, og all infrastruktur måtte skiftes ut. Nye VA-ledninger, drenering, dekke, nytt basseng, ny fontene og nye trær måtte inn i samme plan for å møte kravene til prosjektet, mens benker og møblering satt kronen på verket. Her jobbet geoteknikk, konstruksjon, VA, landskapsarkitektur og elektro tett for å komme frem til gode løsninger.

Prosjektet var teknisk krevende, med mange elementer som skulle fungere sammen. Spesielt bassengkonstruksjonen bød på utfordringer, med overflatebehandling, dyser og pumper samt en skulptur.

Bygget rundt kunsten

Til tross for at alt skulle fornyes, var det ett element som måtte bevares: Skulpturen Livskraft av Odd Tandberg. Denne ble laget i 1985 og har fått en sentral plassering i bassenget i borggården. Kun rammen og sokkelen har blitt fornyet. Tandberg, som var spesielt invitert til åpningen, ga uttrykk for at han var veldig fornøyd med jobben som er utført og den nye samlingsplassen.