0 of 0 for ""

Sweco og Rambøll finalister i internasjonal BIM-konkurranse

Med 162 bidrag fra 29 land, er selskapene valgt ut som finalister med sitt bidrag fra felles InterCity-prosjekt.

AEC Excellence Awards er en årlig konkurranse sponset av programvareleverandøren Autodesk. En jury bestående av uavhengige fagpersoner kårer fyrtårnprosjekter hvor BIM har blitt brukt til å skape innovative løsninger. Sweco og Rambøll er finalister i kategorien Infrastruktur, for sitt arbeid med InterCity Dovrebanen.

Detaljrikdom

– I vårt bidrag har vi vist hvordan vi bruker 3D-modellen i dette prosjektet til å samhandle med hverandre, med kundene i Jernbaneverket og andre involverte. Vi viser også hvordan modellen benyttes i forbindelse med folkemøter, og i møte med politikere, kommuner og andre offentlige aktører, sier Atle Høidalen, BIM-koordinator i Sweco.

Han forklarer at det i prosjekter av denne størrelsen er vanlig at man fordeler informasjon og data på flere 3D-modeller. I dette prosjektet var de imidlertid opptatt av å få den detaljrikdommen man oppnår når alt legges inn i én og samme modell.

– Vi jobber modellbasert, og fokuserer på at alle i prosjektet skal ha et forhold til 3D-modellen, slik at de er kjent med alle løsninger og innvirkningene disse vil få på traséen, sier han.

Kåring i Las Vegas

Om Sweco og Rambøll stikker av med seieren, får vi vite i november. Vinneren blir annonsert under Autodesk University, en BIM-konferanse i Las Vegas med over 10 000 deltakere fra hele verden. Her skal flere av Swecos medarbeidere også holde foredrag, både om dette og andre prosjekter.

– Det er selvsagt veldig stas å ha kommet gjennom to nåløyer; både til finaleplass i konkurransen, hvor det i år ble sendt inn rekordmange bidrag, og til å holde innlegg under konferansen. Det er virkelig en anerkjennelse av at den jobben vi har gjort har vært banebrytende, sier Høidalen.