0 of 0 for ""

Sweco fikk Oslo-folket i tale

Urbant landbruk, flere bysykler og fotballspilling i gatene. Swecos installasjon engasjerte Oslo-borgerne.

Det var forrige uke, under Bymiljøetatens Park(ing) Week, at Sweco satte opp en 3D-modell av Oslo sentrum foran rådhuset. Installasjonen var først fylt med lekebiler, og etter hvert som disse forsvant, dukket det frem tomme byrom. Barn, unge og voksne ble så oppfordret til å tegne eller skrive ned sine drømmer og idéer for Oslo – hva ville de ha fylt de tomme arealene med, dersom bilene forsvant fra sentrum?

– Installasjonen vår ble fylt med veldig mange fine tanker og idéer, og det er gøy å se at konseptet vårt engasjerte. Det virker som om svarene vi fikk inn kom både fra barn og voksne, og det var jo ønsket vårt da vi lagde modellen, sier Birgitte Rodum, leder for Swecos landskapsgruppe i Oslo.

Parsellhager og gatekunst

Noen av Oslo-borgerne førte opp ønsker som parsellhager, parker, street food og gatekunst. Andre påpekte at det hadde vært flott å kunne gå på ski til skole og jobb, eller å kunne dra barna i akebrett på fortauene. Mange var opptatt av transport, og formidlet ønsker om utvidet kollektivtilbud, mer rom for syklistene og flere bysykler.

– Når Oslo sentrum skal utvikles for fremtiden, er det avgjørende at vi hører på dem som skal bo i byen. Jeg er glad for at vi gjennom installasjonen vår har bidratt til å gi flere av dem en stemme, sier Rodum.