0 of 0 for ""

Hvordan former vi stedene vi deler?

Sweco blir hovedsamarbeidspartner på Oslo arkitekturtriennale

Som en stolt utformer av fremtidens nabolag, går Sweco inn som hovedsamarbeidspartner for Oslo arkitekturtriennale.

Bilde: Byliv i Torggata i Oslo.

Oslo arkitekturtriennale arrangeres hvert tredje år og inviterer gjester fra både inn- og utland til å engasjere seg i ulike temaer og faglige diskusjoner som skal bringe arkitekturfaget videre. Temaet for årets triennale er «Oppdrag Nabolag». Som Europas største arkitektur- og ingeniørselskap, tar Sweco oppdraget på største alvor.

– Vi må sørge for at nabolagene vi former er bærekraftige utover klima og miljø. Selv er jeg sosialantropolog, og dermed gleder jeg meg ekstra mye til å utforske den sosiale infrastrukturen i byene våre. Sammen med OBOS og de andre aktørene i Oslo arkitekturtriennale, vil vi bygge kunnskap som kommer nabolagene våre til gode, sier administrerende direktør i Sweco, Grete Aspelund.

Medvirkning er viktig for å skape gode nabolag, og i forbindelse med triennalen benytter Sweco anledningen til å se på egne prosjekter fra sluttbrukernes perspektiv. I 2024 skal Swecos arkitekter og ingeniører samlokaliseres i nye lokaler på Grønland. For å bli en god nabo, har Sweco engasjert seks studenter og en gruppe fageksperter til å se nærmere på kontorets rolle i nabolaget. I Bergen har vi fått med oss ytterligere tre arkitektur- og byutviklingsstudenter til å undersøke hvordan Bybanen har endret den sosiale infrastrukturen i byen.

Sjefskurator Christian Pagh i Oslo arkitekturtriennale er glad for å ha Sweco med i årets triennale.

– Jeg tok tak i Sweco i forbindelse med studentprosjektet «Gatehjørnesamfunnet» der jeg kjente på et ønske om å utforske hva det faktisk krever å skape meningsfulle nabolag. Skal vi klare å skape gode steder for mennesker å leve sammen og sikre den grønne omstillingen, er det viktig at både små og store aktører i og utenfor bygg- og anleggsbransjen forholder seg til dette når de skal være med å utvikle fremtidens byer.

Oslo arkitekturtriennale åpner med en festivaluke fra 21.-25. september som markerer starten på høstens aktiviteter på ulike arenaer og nabolag rundt omkring i Oslo.