0 of 0 for ""

Setter mest pris på menneskene

Dag Rune Stensaas er mest opptatt av mennesker. Nå har den nye lederen av Swecos trondheimskontor møtt sine medarbeidere for første gang.

Han begynner ikke i stillingen for alvor før 1. desember, men torsdag svingte han for første gang innom kontoret i Trondheim for å hilse på.

– Jeg har gledet meg veldig til å bli kjent med de mange dyktige, skolerte menneskene som jobber her, sette meg inn i hva de arbeider med og hvilke muligheter vi har. Mål nummer én er å bli kjent med folkene. Dette var en flott begynnelse, sier Stensaas, som ble godt mottatt av sine nye medarbeidere.

Godt arbeidsmiljø
Den nye sjefen, som er utdannet sivilingeniør i VVS, energi og kuldeteknikk fra NTNU, har lang erfaring fra næringslivet i Trondheim og er godt kjent med Sweco fra før.

– Sweco har et veldig godt rykte innen de fagene jeg kjenner, og ikke minst er trondheimskontoret kjent for å ha et meget godt arbeidsmiljø. De to faktorene gjorde denne jobben veldig interessant. I tillegg kommer det til å skje mye spennende i bygg- og anleggsektoren. Markedet er bra og ser ut til å forbli bra de kommende årene. Å få muligheten til å utvikle Sweco videre til en sterkere posisjon i Trondheim er en viktig motivasjonsfaktor.

Leder i 30 år
55-åringen har hatt lederstillinger i regionen i 30 år og var blant annet med på å starte Enova i Trondheim i 2002. Han også vært høyskolelektor og studieleder ved NTNU.

– Jeg er mer interessert i folk enn i administrasjon. Ledelse handler nesten utelukkende om å utvikle medarbeiderne og få organisasjonen til å fungere godt. Jeg er opptatt av å skape rammer og miljøer slik at menneskene kan utvikle seg, og at vi får satt sammen gode grupper som fungerer sammen. Selv om jeg har teknologisk bakgrunn, er utvikling av folk og organisasjoner fellesnevneren for det jeg har jobbet med største delen av karrieren.

Viktig støttespiller
Nå ser han frem til å få jobbe med folk fra forskjellige fagområder og ikke minst få arbeide for fornybare kilder og energieffektivisering, tema han er kjent med fra tiden i Enova.

– Sweco har høy kompetanse innen alt dette. Å få smeltet det sammen og få det til å virke slik at vi kan yte gode tjenester, er kjempespennende. Det er motiverende å få lov til å jobbe med bygg og energi som har stor bredde og som er nødvendig for å møte de utfordringene vi står overfor med det grønne skiftet.

Etter 25 år som regionleder går Arnt Magne Uv nå over i ny stilling som prosjektdirektør.

– Det er viktig for meg at Arnt Magne blir værende i selskapet. Vi kjenner hverandre godt fra før og han får en sentral rolle som støttespiller selv om han overlater stafettpinnen til meg, sier Stensaas.