0 of 0 for ""

Lot seg inspirere i Las Vegas

For en stund tilbake dro ti av Swecos ansatte til Las Vegas for å delta på en konferanse med over 10 000 deltakere. – Vi fikk inspirasjon til å jobbe enda bedre, smartere og mer målbevisst, sier BIM-koordinator Samuel Andersson.

Autodesk University, arrangert av programvareutvikleren Autodesk, tiltrekker seg deltakere fra hele verden og fra en lang rekke bransjer. Felles for deltakerne på konferansen er interessen for bedring av arbeidsprosesser og effektivisering, ved hjelp av ny teknologi og arbeidsmetodikk. Las Vegas forbindes gjerne med gambling og uteliv, men det ble det ikke mye tid til for Swecos utsendte. Med et tilbud om over 700 foredrag fordelt på tre dager, ble det et stramt skjema med faglig påfyll fra morgen til kveld.

 – Vi så nesten ikke dagslys de dagene konferansen pågikk. Det var egentlig en ganske absurd opplevelse, sier Andersson.

Delte erfaringer

Flere av Swecos ansatte holdt foredrag under konferansen, om erfaring med bruk av 3D-modelleringsverktøy og tilhørende metoder, som benyttes i flere av våre infrastrukturprosjekter.

Philip Hon, BIM-strateg, var en av dem som sto på scenen. Sammen med ham holdt to andre BIM-eksperter – én fra Australia og en annen fra New Zealand – også innlegg.

– Vi snakket alle om våre erfaringer med den samme programvaren, Infraworks, og det var veldig interessant å se både hva vi hadde til felles og hva vi gjorde annerledes. Det ble mye godt, faglig påfyll, sier Hon.

Virtuell virkelighet og automatisering

Til tross for at de nevner en lang rekke temaer, var det noen som skilte seg ut som særlig interessante for Hon og Andersson.

– VR (Virtual Reality) er et felt hvor det skjer en ekstremt rask utvikling, og vi fikk oppleve den aller nyeste teknologien. Også innen automatisering skjer det mye, særlig for industrifag, og også her ble vi presentert toppmoderne løsninger, som er relevante for vår virksomhet, sier Andersson.

I tillegg til det faglige påfyllet, trekker de to frem nettverksbygging som et viktig aspekt ved konferansen. De diskuterte fag med en lang rekke engasjerte mennesker fra hele verden, og inviterte også noen av de beste foredragsholderne til Norge. 9.mars skal de holde innlegg på seminaret The edge of BIM som arrangeres på Vækerø. Samtidig fikk de norske deltakerne anledning til å treffe Sweco-kolleger fra andre land. Rundt 50 Sweco-ansatte hadde tatt turen til Las Vegas, og etter å ha treftes på konferansen, planlegger de nå å arrangere møter hvor de kan utveksle erfaring og utforske muligheter for samarbeid på tvers av grenser.

Vant prestisjepris 

Flere av Sweco Norges utsendte dro ikke bare hjem med nyervervet kunnskap i bagasjen, men også med heder og ære. Sammen med Rambøll og Bane NOR vant de prestisjetunge AEC Exellence Awards, for sitt arbeid med 3D-modellering og BIM-gjennomføring i InterCity-prosjektet. Vinnerprosjektet deltok i konkurransen sammen med 162 bidrag fra 30 land. Les mer om prisen her.

 

Under kan du se flere bilder fra konferansen: