0 of 0 for ""

Lederskifte på akustikk i Bergen

Edvard Falch gir stafettpinnen videre og ønsker Espen Thomassen lykke til som ny leder for Swecos akustikkgruppe i Bergen. – Jeg blir værende noen år til, men kommer ikke til å bli noen syvende far i huset, sier han.

Edvard Falch har vært gruppeleder for akustikkgruppen siden 2011. Før dette var han daglig leder i Kilde akustikk. Nå fyller han 67 år, og føler det er naturlig å trappe ned. Men at han trapper ned er på ingen måte synonymt med at han gir seg, for selv om han trekker seg fra lederstillingen vil han fremdeles være en sentral del av gruppen. 

– Nå skal jeg drive mer med fordypning og kvalitetssikring. Tiden skal brukes til å jobbe med både egne og andres prosjekter. Det blir varierte arbeidsdager, og det gleder jeg meg til, sier Edvard.

Skal ikke bli en syvende far i huset 

Med lang fartstid i bransjen kjenner han godt til markedet i Bergen, og for Edvard er det viktig å få videreført både det faglige og de gode kundeforholdene.

– Om to-tre år skal de ikke savne meg. Jeg skal passe på at jeg ikke blir en sånn syvende far i huset, ler han. 

For Falch, som har drevet med akustikk siden han begynte i Sintef i 1975, er det utenkelig å gi seg allerede nå. 

– Jeg har vært med i tralten lenge og har tenkt på å trappe ned tidligere, men da falt ikke brikkene helt på plass. Jeg har alltid vært flink til å se fremover, og gleder meg til å se hva Espen finner på. 

Store sko å fylle

Espen Thomassen er den nye gruppelederen, og det er med ærefrykt han tar fatt på stillingen. 

– Edvard har vært her siden vi ble født, så det er klart jeg preges av ærefrykt, sier Espen lattermildt.

Espen har jobbet med akustikk i Sweco siden 2011, og gleder seg til å få nye arbeidsoppgaver. 

– Det er klart det blir en overgang for oss som er vant til å ha ham som leder. Det blir både utfordrende og utrolig spennende å ta fatt på den nye jobben. Jeg har jobbet med det faglige i syv år, og gleder meg til å få mer oversikt og andre oppgaver, forteller Espen. 

I dag består akustikkgruppen av ti erfarne akustikere lokalisert i Bergen og på Voss, og den nye lederen har ingen planer om store endringer. 

– I første omgang blir det en videreføring, det er nok å opprettholde de gode rutinene som er her. Vi er en fin gruppe som er involvert i mye, så det blir nok ikke de største endringene i tiden fremover. Heldigvis vil Edvard være her om jeg trenger råd, så overgangen blir nok ganske myk.

For Edvard er det viktig at Sweco fortsetter å vedlikeholde forretningsfokuset vi har i dag. 

– Vi skal ha et forretningsfokus og være serviceinnstilt, dette er egenskaper vi må ivareta. Å arbeide for kunder er det vi lever av. Vi responderer fort, leverer kvalitet og har kompetansen kunden etterspør. Dette kommer til å fortsette, understreker Edvard.

Nå trapper han ned, men synes ikke det er vemodig å gi stafettpinnen videre. 

– Jeg er helt trygg på at Espen kommer til å gjøre en god jobb. Selv ser jeg på meg selv som heldig som har fått lov til å jobbe med både fag og ledelse, kunder og kolleger i mange år, avslutter han.