0 of 0 for ""

Grete Aspelund ny leder for Sweco Norge

Grete Aspelund er utnevnt som ny adm. direktør for Sweco Norge AS og overtar etter Tron Kjølhamar. Aspelund kommer fra stillingen som konsernsjef for Nemko AS.

– Grete Aspelund kan vise til solide resultater og har erfaring med å lede selskaper gjennom skiftende markedsforhold. Med Grete har Sweco Norge en sterk leder som kan utvikle selskapet i et stadig mer internasjonalisert marked, sier konsernsjef Tomas Carlsson i Sweco.

Grete Aspelund tiltrer som adm. direktør 1. januar 2016. Hun kommer til Sweco fra stillingen som konsernsjef i Nemko AS. Aspelund har bred næringslivserfaring på høyt nivå, og har foruten lederstillinger i Nemko, vært adm. direktør for Rambøll Management. Hun har lang erfaring innenfor organisasjons- og lederutvikling fra både privat og offentlig sektor.

– Jeg gleder meg til å bidra til videreutviklingen av Sweco i det norske markedet. Selskapet har svært kompetente ansatte og en ledende posisjon i Norge, samtidig som det er del av Europas største rådgivermiljø. I Norge står vi overfor store oppgaver når det gjelder å forme samfunnet i takt med den raske urbaniseringstrenden, og her spiller Sweco en viktig rolle. Jeg ser frem til denne muligheten med stor entusiasme, sier påtroppende adm. direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund.

Nåværende adm. direktør Tron Kjølhamar går over i en ny stilling i Sweco Group fra nyttår, der han får ansvar for tilrettelegging og oppfølging av store prosjekter på tvers i konsernet.

Kontaktinformasjon

  • Grete Aspelund: +47 488 93 935
  • Peter Hagen, kommunikasjonssjef Sweco Norge:
    +47 991 66 270