0 of 0 for ""

Fra sommerstudent til fast ansatt

Mange av Swecos sommerstudenter får senere fast jobb hos oss. Møt tre av våre ansatte som startet sine Sweco-karrierer med sommerjobb.

Martin Kihle Løberg var sommerstudent i Sweco i 2013. Året etter fullførte han sin mastergrad i byggeteknikk og arkitektur ved NMBU, og gikk rett inn i fast jobb hos oss samme vår. Han forteller om en lærerik sommer med bratt læringskurve.

– Jeg fikk utprøvd i praksis den kunnskapen jeg hadde tilegnet meg gjennom studiene, og på slutten av sommeren hadde jeg dannet meg et mye tydeligere bilde av hva jeg ønsket å jobbe med. Jeg gikk også inn i femte studieår med betydelig større faglig selvtillit.

I løpet av sommeren rakk Martin å jobbe på en lang rekke prosjekter, blant annet et gammelt sykehus på Cuba, en trafostasjon på Vestlandet og et kontorbygg på Hamar.

– Sjefen spurte hele tiden hva jeg hadde lyst til å jobbe med, og jobbdagen ble dermed veldig variert. Det satt jeg stor pris på, sier han.

Fikk tidlig ansvar

Vegard Busk jobber med VA ved Swecos Oslokontor. I 2014 var han sommerstudent ved samme avdeling, mens han studerte industriell økonomi ved NMBU.

– Jeg visste vel egentlig ikke helt hva rådgiverne i Sweco jobbet med, og ønsket å se om dette var noe for meg. Sommerjobben ga absolutt mersmak – spennende prosjekter, utfordrende problemstillinger og en veldig variert hverdag.

Vegard forteller at han tidlig fikk ansvar i prosjektene, og muligheten til å vise hva han kunne gjøre. Han fikk også mye relevant opplæring og kursing.

– Jeg fortalte gruppelederen min at jeg kunne tenke meg å jobbe med oppdragsledelse, og dermed sendte hun meg på oppdragslederkurs allerede andre uke i sommerjobben. På kurset skulle alle introdusere seg, og ettersom de andre deltakerne var erfarne, ble det litt latter da jeg sa at jeg kun hadde jobbet i åtte dager, ler han. Det var virkelig kult å få en sånn mulighet så tidlig.

Det sosiale aspektet ved tiden som sommerstudent i Sweco, er også noe Vegard trekker frem. Sommerfest, kickoff med sommerstudentene fra hele landet, bading og grilling i lunsjen og sommeravslutning er bare noen av aktivitetene han nevner.

Støtte fra kolleger

I likhet med Vegard, hadde Renate Eliassen sommerjobb i Sweco i 2014. Et år senere var hun blitt ansatt ved Swecos brann- og akustikkavdeling på Vækerø, etter å ha fullført sin mastergrad i bygg og anlegg ved NTNU.

– Jeg hadde flere bekjente som jobbet i Sweco, og før jeg søkte sommerjobb hadde jeg hørt mye positivt om selskapet. Som sommerstudent følte jeg meg svært godt ivaretatt. Kollegene var veldig hyggelige og imøtekommende, og jeg ble inkludert fra dag én i de faglige diskusjonene.

I sommerjobben fikk hun mye ansvar. Samtidig følte hun seg trygg ettersom de mer erfarne kollegene hennes ga henne en grundig innføring i oppgavene på forhånd, og fulgte henne nøye opp underveis. I løpet av sommeren jobbet Renate blant annet med brannprosjektering av bygninger, en evakueringsplan for et bygg og tilstandsanalyser.

– Jeg følte virkelig at jeg bidro, ikke at jeg var en «belastning» som kun observerte. Det er noe jeg satt stor pris på, sier hun.

Stort utbytte

Både Martin, Vegard og Renate har i dag fast jobb i Sweco, og er svært fornøyde med valg av arbeidsplass.

– Det skjer aldri at jeg våkner og tenker at «i dag gruer jeg meg til å gå på jobb». Jeg stortrives, rett og slett, sier Martin.

Alle tre er enige i at sommerjobben var en medvirkende faktor til at de fikk tilbud om jobb etter endte studier, og de anbefaler også andre studenter å søke sommerjobb i Sweco.

– Så å si alt jeg lærte i løpet av sommermånedene har jeg hatt god bruk for i ettertid, sier Renate. Det å få innblikk i hvordan man jobber i et så stort og spennende firma som Sweco er en kjempestor fordel, uansett om man håper på fast stilling her eller ikke.

– Jeg anbefaler alle på det sterkeste å søke. Dere vil ikke angre! avslutter Vegard.