0 of 0 for ""

Cathrine Mørch blant Norges fremste tech-kvinner

Det var rekordmange nominerte til årets kåring av Norges 50 fremste tech-kvinner. På listen står Cathrine Mørch, Sweco Norges digitaliseringsdirektør.

Målet med Abelia og Oda-nettverkets kåring av landets fremste tech-kvinner er å synliggjøre de kvinnelige talentene som jobber med ledelse og teknologi, slik at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse.

– Jeg vil takke Abelia og ODA-nettverket for utmerkelsen, og Sweco for at de nominerte meg. Dette er veldig stas, det er det ingen tvil om. Det var mange dyktige nominerte, og man blir ydmyk av å havne på en slik liste, sier Mørch.

Mørch inntok stillingen som digitaliseringsdirektør i Sweco i januar, og beskriver seg selv som en teknologioptimist.  

– Jeg er overbevist om at teknologi vil være en viktig del av løsningen på flere av de utfordringene verden står overfor, spesielt når det kommer til klimaendringene og konsekvensene de medfører. Vi vet at dette er noe unge engasjerer seg i, og jeg håper at denne markeringen kan bidra til at flere søker seg til teknologirelaterte jobber og studier, sier hun.

 

Juryen mottok nærmere 900 nominasjoner og Grete Aspelund, adm. direktør i Sweco Norge, er fornøyd med å se en kollega på listen.

– Vi i Sweco er stolte over at Cathrine står på listen over Norges fremste teknologikvinner. Skal vi få flere kvinner inn i teknologibransjen må vi synliggjøre de gode rollemodellene. Denne kåringen gir unge noe å strekke seg etter, og kan også bidra til å bryte ned forestillingen man har om kvinne- og mannsyrker. Alle selskap er avhengig av mangfold for å sikre sin konkurransekraft, og jeg er sikker på at markeringer som denne har en positiv effekt på mangfoldet i vår bransje, sier hun. 

Det var fjerde året Abelia og Oda-nettverket arrangerte kåringen. 

– Norge trenger flere teknologikvinner. Det er derfor gledelig at årets liste viser at vi har mange spennende talenter på vei opp, med stor variasjon i bakgrunn og ansvarsområder. Listen for 2020 inkluderer utviklere, toppledere, gründere, fageksperter, rådgivere og fagledere, på tvers av sektorer, sier Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto Solutions og styreleder i ODA-Nettverk. 

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker. Det er svært gledelig at årets liste inneholder så mange nye navn og vi gratulerer alle vinnerne, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia. 

Her kan du lese mer om kåringen. 

(Swecos nominerte, og adm. direktør Grete Aspelund. F.v: Cathrine Mørch, Teresa Valdemarsson, Grete Aspelund og Sofia Nyman)


Juryen som kåret Norges fremste tech-kvinner bestod i år av: Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group, Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, Steffen Sutorius, direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner, Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, Kristine Næss, styreleder i ODA-nettverk og Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.