0 of 0 for ""

Søknadsfrist

2021-06-20

Tjenesteområde

Energi

Miljø- og klimarådgiver

Vi søker nytenkende miljø- og klimarådgiver

I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber dere på spennende og inspirerende prosjekter som skaper framtidens Norge.

Hos oss gjør du en forskjell. I Sweco satser vi spesielt på bærekraft. Dette inkluderer at vi har en helhetlig forståelse og praksis i forhold til total klimabelastning. Derfor har vi som bedrift også ambisiøse målsetninger om Swecos egen klimabelastning. Den største muligheten for å oppnå redusert klimabelastning har vi likevel gjennom god og fremtidsrettet rådgivning opp mot våre kunder. Derfor ser vi nå etter en rådgiver innen miljø- og klima som kan tenke kreativt og utvikle fagmiljøet i Trondheim. Samtidig må du være en «ambassadør» som kan spre budskapet om vår ekspertise på ulike arenaer. Du en ivrig forkjemper for miljø- og klimafaget, og har klare ideer om den videre utvikling av dette arbeidet i våre prosjekter.

Hos oss vil du utvikle deg. Du blir en verdifull faglig tilvekst til miljøgruppen i Trondheim, som består av åtte fageksperter og juniorer innenfor miljøfaget. Vi ser etter en pådriver som tør å utfordre det etablerte og som jobber for å videreutvikle et sterkt fagmiljø innenfor miljø og klimaklima i Trondheim. Du vil være en pådriver på kontoret og bistå i tverrfaglige prosjekter som miljø- og klimarådgiver. Du setter godt samarbeid høyt og lar, i likhet med oss, aldri en anledning til å bistå dine kolleger unnslippe. Du får anledning til å påvirke fagmiljøet, og store muligheter til å utnytte dine samarbeidsevner og faglige styrke til å skape god stemning og bærekraftige løsninger for våre kunder.

Aktuelle arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil variere, og kan innebære blant annet:

 • Utvikling av fagområdet energi, miljø og klima i Sweco Trondheim
 • LCA-analyser og klimaregnskap
 • Vurdere miljøkrav i forespørsler
 • Utarbeiding av miljøoppfølgingsplaner
 • Bidrag til klimarettede handlingsplaner for bedrifter og virksomheter
 • Mulighetsstudier og lønnsomhetsberegninger av energi og miljøtiltak
 • Følge utviklingen av regelverk inkludert blant annet EUs taksonomi for grønne prosjekter
 • Markedsarbeid og kundeoppfølging

Det legges til rette for opplæring og faglig utvikling innenfor de aktuelle arbeidsoppgavene, men det er ønskelig at kandidaten har spesialkompetanse innenfor ett av disse feltene.

 Ønsket kompetanse og egenskaper

 • Relevant, minst tre-årig utdanning innenfor fagområdet
 • Du har minst tre års relevant erfaring
 • Du har faglig tyngde og personlig integritet, og du kan jobbe selvstendig og lede andre i prosjekt
 • Du har et bredt kontaktnett, og du liker å få ting til å skje.
 • Du kommuniserer godt på norsk, både muntlig og skriftlig

Stillingen har kontorsted i Trondheim. Sweco har kontorer i en rekke norske byer, og annet kontorsted kan være aktuelt hvis dette passer deg bedre.

Søknader vurderes løpende. 

Empowered people, transforming society together. Sweco is Europes leading architecture and engineering consultancy. With 17,500 employees in Northern Europe, we offer our clients the right expertise for every project. We carry out projects in 70 countries annually throughout the world.