0 of 0 for ""

Øverst fra venstre: Gullhaug torg 5, Bybanen. Via (foto: Trond Joelson, Byggeindustrien) og Saemien Sijte (foto: Fredrik Vasshaug, T-A Kreativ).

Publisert 07/03/2023

Sweco med rekordmange nominasjoner

Selskapet er nominert med hele fem av elleve av prosjektene som nå kan stikke av med prisen Årets bygg, Årets anlegg eller Årets trebyggeri 2022.

Sweco har prosjektert Bybanens byggetrinn 4 i Bergen. Prosjektet er sammen med to andre prosjekter nominert til Årets anlegg 2022. Alle fagområder fra flere Sweco-kontor både i Norge og i utlandet har vært involvert i prosjektet som har vart i åtte år.

I tillegg er kontorbygget Gullhaug Torg 5 på Nydalen i Oslo, bygget VIA i Vika i Oslo og kulturbygget Saemeijen Sijte i Snåsa alle nominert til Årets bygg 2022. Her har Sweco samt Swecos datterselskap Arcasa vært inne med alt fra arkitekter, til rørfag, LARK og RIV, RIG, RIBr, RIBfy, RIAku, RIVA og RIVeg. Sweco er også nominert til Årets trebyggeri 2022 med Hasle Tre.

– Vi har vært totalrådgivere i de nominerte infrastruktur- og byggprosjektene Bybanen og Saemeijen Sijte. I tillegg har vi levert vår kompetanse inn i både VIA-bygget og Hasle Tre, og arkitektene våre har tegnet Gullhaug torg 5. Det gjør meg stolt at det er bredden av vår kompetanse som gjør at vi har hele fem nominasjoner, sier administrerende direktør i Sweco, Rasmus Nord.

Hvem som stikker av med de tre prisene avgjøres på Byggedagene 22. mars i år.