0 of 0 for ""

Sweco får nytt hovedkontor

Sweco inngår leiekontrakt med Eiendomsspar, og flytter hovedkontoret fra Vækerø til Urtekvartalet i Oslo sentrum.

Etter planen skal om lag 800 av Swecos ansatte innta nye lokaler Urtekvartalet i 2024.

– I Sweco former vi fremtidens byer og samfunn, og da var det naturlig for oss å finne en beliggenhet hvor vi kan bruke vår kompetanse og være tett på byutviklingen. Vi undersøkte i overkant av 30 lokasjoner før vi bestemte oss for Grønland, og nå gleder vi oss til å flytte inn i nye lokaler i en spennende bydel, sier Sweco Norges adm. direktør, Grete Aspelund.

Totalt skal det bygges ut hele 300.000 kvadratmeter med nye kontorbygg i Grønlandsområdet. Nå vil Sweco bruke sin ekspertise til å utvikle lokalområdet, og i tillegg vil de stille strenge klima- og miljøkrav til bygget.

– Utbyggingen av nye kontorer må skje på en måte som gjør at vi sikrer en levende og bærekraftig bydel. Vi flytter til Grønland med stor ydmykhet for de som bor i nærområdet. Når vi valgte Urtekvartalet var det avgjørende for oss at gårdeierne i området jobber sammen med nærmiljøet for å utvikle bydelen. Et eksempel på dette er at dette er bygulvkonseptet der det etableres torg og byrom som åpner området for alle, sier Aspelund.

Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar ser en klar trend hvor store næringslivsaktører nå søker til urbane Grønland.

– Det er en tydelig trend at de store selskapene ønsker seg til urbane omgivelser og Grønland er et av de meste populære områdene i Oslo. Den målrettede satstingen som er gjort på Tøyen og Grønland gjør at området nå er blitt veldig attraktivt for fremtidens næringsliv. Dette er bedrifter som ønsker nærhet til en pulserende by, bærekraftige løsninger og gode kollektivløsninger, sier Christian Ringes i Eiendomsspar.

Om Urtekvartalet

Urtekvartalet ligger består av tre bygg som samlet skal gi inntil 2.000 kontorarbeidsplasser og 2.000 studieplasser. Totalt består prosjektet av ca. 45.000 m2 BTA. Fra høsten 2021, har Høyskolen Kristiania leid 10.000 kvadratmeter i Urtekvartalet. Mer informasjon finnes her.

 

Illustrasjon: A-lab
Foto: Kilian Munch