0 of 0 for ""

Sirkulært og sosialt hos Item Consulting

Foto: Kevin Fauske

Da IT-konsulentselskapet skulle flytte inn i nye lokaler i Rosenkrantz gate i Oslo, var ombruk og bærekraft et gjennomgående tema. TAGs interiørarkitekter har prosjektert de nye kontorlokalene og veiledet Item Consulting til å ta gode og miljøbevisste valg gjennom hele prosessen.

 

– Item ønsket seg et fargerikt kontor med et lekent og vågalt uttrykk. Sammen satte TAG og Item seg et mål om å velge løsninger, materialer og møbler med et så lite fotavtrykk som mulig. Det som er spennende med å jobbe med ombruk, er at vi er prisgitt de møblene som til enhver tid finnes på bruktmarkedet, sier interiørarkitekt i TAG, Kristine Aassved Storeide.

Hjemme bra, men kontoret best

Foto: Kevin Fauske

Item Consulting ville at kontoret skulle tilby noe helt annet enn hjemmekontoret slik at det er attraktivt og hyggelig å komme på jobb. I tillegg til fokuset på ombruk, ønsket de seg en stor sosial sone med kjøkken, hvor alle kunne møtes og spise sammen, med muligheter for arrangementer – også etter arbeidstid.

– Et viktig mål når en jobber med ombruk, er at resultatet ikke skal se «brukt» ut, men ha de samme kvalitetene som ved et prosjekt hvor alt leveres nytt, sier Kristine.

I dette prosjektet ble det valgt en sprek tapet i to ulike farger, og konseptet ble bygd opp rundt disse. Tapetene ble holdepunktene i konseptet, og gjorde letingen etter møbler enklere.

Foto: Kevin Fauske

 

  Foto: Kevin Fauske

Overskapene på den lengste delen av kjøkkenet er fjernet for å skape et mer åpent og luftigere kjøkken. Kjøkkenet ble supplert med en frittstående øy. Atmosfæren er avslappet og «nedpå,» med elementer fra en hyggelig pub. Øya og veggen over benkeplaten er flislagt, og naturlige elementer i bambus bringer inn varme.

Item var fleksible når det gjaldt planløsning, og de fleste veggene står i sin opprinnelige posisjon. Det er kun supplert med glassdører der det var nødvendig. Dette gjorde at miljøpåvirkningen ble minimal.

Himlingsplatene og deler av den eksisterende belysningen ble beholdt, men supplert med innfelte LED-armaturer. I det åpne landskapet er det installert spotskinner med utenpåliggende armaturer slik at belysningen kan endre seg med tiden.

Foto: Kevin Fauske

Gulvteppet er overskudd fra et annet TAG-prosjekt, og ble på den måten en effektiv måte å få brukt et overskuddslager av teppeflis. Teppet kan legges uten lim og det er enkelt å bytte ut teppefliser, noe som er bra for både lommebok og miljø.

For å gjemme vekk de tekniske dørene, er det skreddersydd gardiner i samme farge som vegg på kjøkken. Gardinene er sydd av Moving Mamas, som jobber for å inkludere innvandrerkvinner i norsk arbeidsliv. De skaper sosial verdi gjennom utvikling av mennesker og muligheter, og kundeverdi ved å tilby gode tjenester innen søm.

Foto: Kevin Fauske

Tiden var knapp, og leveringstiden på nye møbler er lang. Takket være et godt samarbeid med Lindbak og Møbelmeglerne om innkjøp av møbler, fikk interiørarkitektene tilgang til et stort overskuddslager av gode, brukte kvalitetsmøbler som ellers hadde måttet bestilles nytt. Nær sagt alle møbler i dette prosjektet er ombruk eller gjenbruk. Møblene kommer fra feilbestillinger, overskudd og returer. En del av møblene er også kjøpt inn via Finn.no av interiørarkitekt. Resultatet har blitt et spenstig, funksjonelt og hyggelig sted å være for alle Items ansatte.

– Ved å ta et så tydelig standpunkt som Item har gjort i hele prosjektet, tror jeg de vil bli enda en mer attraktiv bedrift å både jobbe i og for kundene å bruke, sier interiørarkitekt Kristine.