0 of 0 for ""

Pro-Consult blir en del av Sweco

Sweco kjøper Pro-Consult og styrker sin satsing innen byggfag i Østfold, på Innlandet og i Vestfold og Telemark.

Bilde (fra venstre): Rasmus Nord, administrerende direktør, Håvar Ådalen, daglig leder i Pro-Consult og Tor Helge Indrebø, divisjonsdirektør for infrastruktur i Sweco.

Fra 1. februar blir Pro-Consult en del av Sweco. Pro-Consult ble opprettet i 2014, da med hovedfokus på prosjektoppfølging og stålkonstruksjoner. I dag består selskapet av over 35 medarbeidere med ekspertise innen fagområder som konstruksjonsteknikk, BIM, rehabilitering, betong og tre. Selskapet har kontorer i Fredrikstad, Hamar, Porsgrunn og Molde.

– Jeg er imponert over posisjonen Pro-Consult har tatt i sine lokalmarked. De har et sterkt fagmiljø og et stort fokus på å skape gode kunderelasjoner hvilket viser seg i gode resultater. Med dem på laget styrker vi vår posisjon som den foretrukne samarbeidspartneren i Østfold, på Innlandet og i Vestfold og Telemark. Dette er områder vi skal vokse i, og vi gleder oss derfor til å ta en større markedsandel her, sier divisjonsdirektør for infrastruktur i Sweco, Tor Helge Indrebø.

Sweco er Europas ledende rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhet med over 18 500 ansatte i Europa. I Norge består Sweco av over 2000 ansatte rundt om i hele landet som jobber innen alt fra bygningskonstruksjoner, fornybar energi, grønn industri, arkitektur, infrastrukturprosjekter og prosjekt- og byggeledelse. Oppkjøpet av Pro-Consult er ledd i Swecos økte satsing på byggfag.

– Vi har stor tro på at Sweco er riktig aktør for videreutvikling av vårt selskap. Vi ser at vi utfyller hverandre på en god måte, der de ansatte og kunder står i hovedfokus. Sweco har et sterkt byggteknisk miljø som vi gleder oss til å bli en del av, og videre befeste markedsposisjonen. En sterk kunderelasjon og tilgjengelighet har alltid vært høyt prioritert hos oss, og dette ligger også i våre planer for veien videre, sier daglig leder i Pro-Consult AS, Håvar Ådalen.

Integrasjonsprosessen starter umiddelbart.