BYGGET Q42: ET FLERFUNKSJONELT OG FREMTIDSRETTET BYKONSEPT

I Kristiansand sentrum er det nye signaturbygget Q42 i ferd med å ta form. Her kan godt voksne snart ta i bruk et moderne og flerfunksjonelt bygg som er tilpasset en trygg og aktiv livsstil. BRG entreprenør har engasjert Sweco som flerfaglig rådgiver til å prosjektere et teknisk avansert bygg med fremtidsrettede løsninger.

FAKTA

Prosjekt
Q42 Kristiansand

Oppdragsgiver
BRG Entreprenør

Sted
Kristiansand

Periode
2012–2015

Kompetanse
Brannteknikk, geoteknikk, bygg- og konstruksjonsteknikk, akustikk, bygningsfysikk/energiberegning, FDV

OPPGAVE OG LØSNING

Unik arkitektur skaper god funksjonalitet
Det 21.000 kvadratmeter store bygget på seks etasjer vil huse Filadelfia Kristiansand, kongressenter, konsertsal, et stort leilighetskompleks, trivselssenter, næringsdrivende på gateplan og parkeringskjeller – med Kristiansands første bilheis. Sweco har løst mange tekniske utfordringer knyttet til byggegropen, avanserte konstruksjoner og kompleks funksjonalitet. Q42 blir et lavenergibygg med livsløpsstandard og en unik arkitektur som slipper inn mye lys i en stor hage.

Moderne velferdsteknologi gir trygghet og trivsel
Leilighetene i Q42 er tilrettelagt for godt voksne med velferdsteknologi som gir økt trygghet og trivsel. Konseptet er ettertraktet for de som ønsker praktiske løsninger, fellesskap, servicetilbud, en flott skjermet bakhage og nærhet til sentrum. Sweco har solid erfaring med integrerte løsninger og moderne teknologi i bærekraftige bygg av denne typen.

Foto/illustrasjon: Kristin Jarmund Arkitekter AS

BYGGET Q42: ET FLERFUNKSJONELT OG FREMTIDSRETTET BYKONSEPT

BYGGET Q42: ET FLERFUNKSJONELT OG FREMTIDSRETTET BYKONSEPT

Kontaktperson