GULLFAKS: ET MILJØVENNLIG KONTORBYGG I STAVANGER

Energiselskapet Wintershall Norge satser på videre vekst og etablerer nytt hovedkontor i Stavanger, med navnet Gullfaks. Sweco prosjekterer de tekniske løsningene for anlegget på Hinna. Målet er å bidra til at kunden får et bærekraftig bygg med BREEAM NOR Excellent-klassifisering.

FAKTA

Prosjekt
Gullfaks kontorbygg

Oppdragsgiver
Caverion Norge AS, Wintershall Norge AS

Sted
Hinna Park i Stavanger

Periode
Avsluttes 2016

Kompetanse
VVS, elektro, prosjektledelse

OPPGAVE OG LØSNING

Gullfaks blir et miljøvennlig bygg på 18.000 kvadratmeter, med høy kvalitet på de tekniske anleggene. Målet er et bygg med lavt energiforbruk, høy komfort og lang levetid.

Sweco bidrar til miljøsertifisering
Sweco har prosjektert fagene VVS og elektro som ledd i å oppfylle kravene til miljøprestasjonen BREEAM NOR Excellent. BREEAM NOR er den fremste metoden i Norge for å klassifisere bærekraftige bygg. Klassifiseringen anerkjenner kvaliteter som går ut over myndighetenes minimumskrav.

Bygningens struktur gir gode lysforhold og godt innemiljø
En energieffektiv og tett bygningskropp med to atrier sikrer gode lysforhold, mens solavskjerming beskytter de fasadene som er utsatt for mye sol. Bygget har vannbåren varme og fjernkjøling. Et balansert ventilasjonsanlegg sikrer et godt innemiljø og lavt energiforbruk. Anlegget er godt tilrettelagt for elbiler og sykler.

Foto/illustrasjon: Link Arkitektur AS

GULLFAKS: ET MILJØVENNLIG KONTORBYGG I STAVANGER

GULLFAKS: ET MILJØVENNLIG KONTORBYGG I STAVANGER

Kontaktperson