Sweco-rådgiver på listen over landets fremste tech-kvinner

/siteassets/nyheter/2021-mars-og-april/sofia-nyman-tec-kvinner.jpg

Sweco-rådgiver på listen over landets fremste tech-kvinner

8 mars 2021
BIM-rådgiver Sofia Nyman er blant landets 50 fremste tech-kvinner. – Dette er virkelig en stor anerkjennelse, sier hun.

For femte år på rad kårer Abelia og Oda-nettverket landets fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi. I år kom det inn 700 nominasjoner til kåringen, og på listen over de 50 fremste står BIM-rådgiver Sofia Nyman.

– Det er alltid stas å få anerkjennelse for jobben man gjør, og det oppleves som verdens største klapp på skulderen å få denne oppmerksomheten. Jeg vil takke mine kolleger som nominerte meg, og ikke minst vil jeg takke Abelia og Oda-nettverket som arrangerer kåringen, sier hun.

Nyman jobber til daglig som senior BIM-rådgiver i Sweco og leder blant annet IKT-delen av Bybaneprosjektet. Hun understreker at det fremdeles er et stykke igjen før man har oppnådd kjønnsbalanse i hennes del av bransjen.

– Jeg jobber med teknologi i bygg- og anleggsprosjekter. Det er nok den mest mannstunge delen av bransjen, og det er viktig at man fremmer kvinner her også. Nå håper jeg at jeg kan være en rollemodell for andre unge kvinner, og menn, som vil jobbe med teknologiutvikling i denne delen av byggenæringen, sier hun.

Administrerende direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund, legger ikke skjul på at hun er imponert over at Sofia har havnet på listen.

– Sofia har markert seg som en pådriver for digitalisering internt i Sweco og i våre prosjekter, og vi er veldig stolte over at hun står på listen over Norges fremste teknologikvinner. Skal vi få flere kvinner inn i teknologibransjen må vi synliggjøre de gode rollemodellene, og det gjør denne kåringen.  Alle selskap er avhengig av mangfold for å sikre sin konkurransekraft, og jeg er sikker på at markeringer som denne har en positiv effekt på mangfoldet i vår bransje, sier adm. direktør Grete Aspelund, som selv står på listen over etablerte ledere.

Her er listen over landets 50 fremste tech-kvinner.