Sweco etablerer arkitekturdivisjon gjennom kjøp av TAG Arkitekter

/siteassets/nyheter/nyheter-september-og-oktober-2020/grete_lars_erik.jpg

Sweco etablerer arkitekturdivisjon gjennom kjøp av TAG Arkitekter

15 oktober 2020
Med oppkjøpet styrker Sweco sin satsing på bærekraftig arkitektur og byutvikling.

– Vi er veldig imponerte over resultatene TAG Arkitekter har skapt. De har hatt en kraftig vekst og satt sitt preg på en rekke bolig- og byutviklingsprosjekter. Med prisvinnende design og sterkt fokus på byutvikling, er TAG den ideelle samarbeidspartneren når Sweco skal etablere en egen arkitekturvirksomhet. Vi gleder oss til at de 95 dyktige ansatte i TAG blir en del av Sweco, sier adm. direktør Grete Aspelund i Sweco Norge.   

 

TAG Arkitekter har siden etableringen utmerket seg innen bolig- og byutvikling i Oslo, Bergen og Trondheim. Selskapet har hatt en sterk vekst de ti siste årene, og leverte i 2019 en omsetning på 113 millioner kronerTAG har vunnet en rekke designpriser blant annet Bergen kommunes Arkitektur- og byformingspris 2019 for prosjektet 1912 Damsgårdsundet, NLAs landskapsarkitekturpris 2019 for Lyreneset friområde og boligblokkene på toppen av Sirkus kjøpesenter i Trondheim ble kåret til årets boligprosjekt 2013 av Boligprodusentene.  

 

- TAG Arkitekter har fokusert på å kunne tilby en tverrfaglig arbeidsgruppe til sine kunder. Det er gjennom samarbeid på tvers at vi skaper fremtidsrettede boliger og bomiljøer. Nå gleder vi oss til å bli en del av et av verdens største fagmiljøer innenfor bærekraftig byutvikling, sier daglig leder i TAG, Lars Eirik Ulseth. 

 

Arkitektur har vært en driver for Swecos suksess. Med god arkitektkompetanse kan vi komme tidligere inn i prosjekter og tilby kunder enda bedre tjenester. Med dette oppkjøpet får arkitektene i TAG tilgang til solid flerfaglig teknisk kompetanse, som kunder i større grad etterspør for å sikre gode helhetlige løsninger, sier Aspelund.  

Peter
Hagen
+4799166270
Fraq r-cbfg