Sweco vant rammeavtale for UiO

/siteassets/nyheter/nyheter-mars-2020/mansson-kristine-sweco-uio.jpg

Sweco vant rammeavtale for UiO

24 mars 2020
Totalt 22 tilbydere konkurrerte om en omfattende rammeavtale for overordnede planleggingstjenester for Universitetet i Oslo. Fire tilbydere vant konkurransen.

Fire tilbydere vant konkurransen, disse er: Sweco Norge, Arkitektskap AS, Lund Hagem og Rodeo Arkitekter. Sweco ble innstilt som nummer en.

Universitetet i Oslo har en årlig investeringsramme på 1,2 millioner kroner til planleggingstjenester. Rammeavtalen omhandler utvikling av UiOs campus, oppfølging av større nybygg, arealplanlegging, prosessledelse, og utredning- og strategiarbeid.

– For oss er dette en viktig rammeavtale og vi ser frem til å samarbeide med UiO. De er en viktig, og ikke minst synlig, aktør i Oslos bybilde og har mange spennende prosjekter på gang. Vi opplever også at de har stort fokus på kvaliteten til utearealene og byggene de eier, og det gjør dem til en attraktiv oppdragsgiver, forteller Kristine Månsson, leder for avdeling for Byplan og arkitektur på Swecos Oslo-kontor.

Kontrakten gjelder i 3 år, med opsjon på forlengelse i 1 år.

Kompetanse og kvalitet ble vektet 50 prosent, oppdragsforståelse ble vektet 30 prosent og pris ble vektet 20 prosent i konkurransen. Sweco ble rangert som nummer en totalt sett, og scoret best på oppdragsforståelse.

Skal styrke bærekraftsprofilen

I tillegg til at universitetet er en viktig del av hovedstadens bybilde, trekker Månsson også frem at de har store ambisjoner når det kommer til bærekraft.

– Vi opplever at universitetet har et stort fokus på bærekraft i sine prosjekter, og at de ønsker å legge til rette for en bærekraftig utvikling av sine areal. Dette er helt i tråd med hva vi jobber med, og vi gleder oss til å bidra til å styrke denne satsningen, forteller hun.

Swecos team består av rådgivere med variert bakgrunn.

– For oss er den tverrfaglige kompetansen viktig for å sikre et best mulig resultat, og vi stiller med rådgivere innenfor byplanlegging, arkitektur, mobilitet, energi og samfunnsøkonomi, avslutter Månsson.