ELEKTRIFISERINGSBAROMETERET: JULI

/siteassets/nyheter/nyheter-september-og-oktober-2020/elbaro-original.jpg

ELEKTRIFISERINGSBAROMETERET: JULI

21 september 2020
Elbilsalget økte i juli sammenlignet med samme periode i fjor. I Bergen var hele 82 prosent av alle nye personbiler elektriske eller pluggbare hybrider.

– Andelen personbiler med nullutslipp var 45 prosent i juli. Det er opp fra 44 prosent i juni, og elbilsaget var 27 prosent høyere enn i juli i fjor. Hittil i år utgjør nullutslippsbiler 47,7 prosent av alle solgte personbiler, sier elektrifiseringsekspert Eirik Hordnes.

Av de store byene har Bergen størst samlet nullutslippsandel med 62 prosent, og 82 prosent av alle solgte personbiler var ladbare, inkludert pluggbare hybrider.

Her ser du hvordan salget av utslippsfrie kjøretøy fordelte seg i juni og juli.

Her er en oversikt over nybilsalget for personbiler fordelt på drivstoff i juni.

Fall i elbuss-salget

Det var bare Oslo fylke som kjøpte inn nye elbusser i juli. Fire av 38 nye busser var utslippsfrie, en andel på 11 prosent. Dermed falt det totale elbuss-salget med hele 93 prosent fra juni i år, og 92 prosent fra juli i fjor. Hittil i år er andelen nye nullutslippsbusser 13 prosent, mens den var 7 prosent i fjor.

– Når det gjelder varebiler er det en reduksjon på 44 prosent i salget fra forrige måned, mens det er en økning på 50 prosent fra juli i fjor, forteller Eirik.

Av de store byene har Oslo høyest andel nullutslippsvarebiler med 17 prosent. Trondheim har ni prosent.

Totalt ble det solgt 4507 helelektriske kjøretøy i Norge i juli 2020, ned fra 5253 i juni, fordelt på 4408 personbiler, 93 varebiler 4 busser og to lastebiler. Det gir en samlet nullutslippsandel på 38 prosent, opp fra 35 prosent i juni.

Vil du vite mer om utviklingen? Her finner du en detaljert oversikt for juli 2020.