Urban Future Global Conference

/siteassets/nyheter/swecostand.jpg

Urban Future Global Conference

24 mai 2019
UFGC19 besøkes av tusenvis av deltakere fra hele verden. En ganske god andel av dem er Sweco folk, i hvert fall blant dem som står på scenen.

- Sweco sitter på løsningene som kan få oss ut av klimakrisen, så det skulle bare mangle at vi også får presentere dem, sier Kayleigh Smith, bærekraftsjef i Sweco Norge. 

Not a stand; a workshop

Swecos stand er dekket av et 40 kvadratmeter stort lerret der alle med noe på hjertet kan skrive og tegne. Fra å være hvit med en gigantisk lysende logo midt på, endrer veggen seg gradvis til å bli et mindmap fra konferansen.

Tegneren Martin Lothe står for dagens første strek.

- Tiden for prat er jo egentlig over, men med en live workshop har vi anledning til å hente inspirasjon fra hele verden og en hel haug med dyktige fagfolk, forklarer klimarådgiveren Ørjan Kongsvik Aall. 

Debatt på standen

 

Under onsdagens lunsjdebatt, diskuterte den kjente kanadiske byutvikleren Brent Toderian med Swecos Andreas Gyllenhammar og Zeros Marius Holm. Brent kunne avsløre at Tesla grunnleggeren Elon Musk slettet ham som venn på Facebook etter at han hadde sagt sin mening om biler, inkludert elektriske biler, i bysentrum.

- Men vi er venner igjen nå, smilte Brent. 

Bilfritt byliv

Klokken 11.00 i dag sto Sara Polle på scenen sammen med Christian Ringnes, Ellen De Vibe og Hanna Marcussen for å presentere prosjektet Bilfritt Byliv. 

- Det handler ikke om å telle antall biler, men om å redusere bil-dominansen i sentrum, åpnet Sara med, før hun viste tall og analyser over hvordan bruken av byen har endret seg etter at prosjektet startet.

Fullsatt sal under Saras foredrag.

- Jeg fikk helt klart utvidet min egen komfortsone da jeg sto på den scenen. Salen var jo stappa, og køen gikk ut av rommet og fortsatte helt bort til foajeen.  

Høyhus i tre 

Gruppeleder Magne Bjærtnes er i gang med siste finpuss av presentasjonen han skal holde i ettermiddag. 

- Jeg har jo prata mye om Mjøstårnet, men det er noe helt annet å snakke om det på engelsk, sier han.

Forhåpentligvis klarer Magne å få frem at det er mulig å bygge både trygt og høyt i tre allikevel. Etter foredraget håper han i hvert fall at noen blir inspirert nok til å ville slå Mjøstårnets verdensrekord, for i så fall trenger de Swecos hjelp.