Kundenære og engasjerte studenter og nyutdannede

Det å tiltrekke seg, utvikle og holde på dyktige fagfolk er avgjørende for at Sweco skal fortsette å lykkes. Hver dag, og på hver sin måte, er medarbeiderne våre med på å forme fremtidens byer og samfunn. Som ung og nyansatt i Sweco vil du snart merke at du får utnytte din kompetanse, og videreutvikle den. Det som kjennetegner Sweco som arbeidsgiver er at rådgiverne våre tidlig får ansvar for egne oppdrag. Selv om ikke alle i Sweco jobber på samme måte eller treffer kunder hver dag, bidrar vi alle til kundenes samlede opplevelse.

/siteassets/karriere/studenter-forside.png

Sommerjobber

Vil du bli med på å forme fremtidens byer og samfunn?  Vi har sommerjobber ved våre kontorer over hele landet. Vi har også egne prosjekter for noen av våre sommerstudenter. Les mer om dine muligheter her.

Les mer
 • UTVIKLING

  I Sweco er din utvikling viktig. Det er noe vi vektlegger, og noe vi ser på som en naturlig del av din jobb som rådgiver. I følge våre ansatte er det gjennom å jobbe i spennende og utfordrende prosjekter at de utvikles best.

 • LEDERSKAP

  Sweco er et selskap som former fremtidens ledere. Det har alltid vært en sentral del av vår bedriftskultur å finne dyktige fagfolk og gi dem muligheten til å være fremgangsrike.

 • KARRIEREVEIER

  I Sweco er vi opptatt av at du som medarbeider skal få muligheten til å utvikle deg i den retningen som passer best for deg. Vi tilbyr våre medarbeidere tre karriereveier; fagorientert, prosjektorientert og linjeledelse.

   

VI VIL TREFFE DEG! Vi ønsker å komme i kontakt med deg som student allerede på et tidlig tidspunkt. Derfor besøker vi hvert år karrieredager ved en rekke utdanningsinstitusjoner.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor har Sweco kontorer?
 • Hva kan jeg forvente meg av Sweco som arbeidsgiver?
 • Hvilke utviklingsmuligheter får jeg hos Sweco?
 • Hvordan er en typisk Sweco-medarbeider?
 • Hva er Swecos syn på bærekraft?
 • Hva er Swecos syn på mangfold?

Møt våre medarbeidere

 • Fra rådgiver til avdelingsleder

  Marie Nokken begynte i Sweco som nyutdannet i 2009. I dag er hun avdelingsleder for over 50 medarbeidere på avdeling for Anlegg og miljø i Oslo. Hun trekker frem muligheten til utvikling som noe av det beste med jobben.

  Hva jobber du med i Sweco?

  Nå er jeg avdelingsleder for Anlegg og miljø på Oslokontoret. Dette er en nyopprettet avdeling som består av faggruppene geoteknikk, berg- og anleggsteknikk og miljøfag. I denne rollen har jeg blant annet ansvar for at vi velger de riktige prosjektene, slik at vi kan vokse og utvikle fagområdene på en god måte. Vi har mange dyktige og engasjerte rådgivere på avdelingen, og jeg er privilegert som får lede disse menneskene. Nå er målet mitt å legge til rette for at de blir best i sine roller og sikre at de får best mulige forutsetninger for å gjøre en god jobb.

  Hvordan var veien fra nyansatt til avdelingsleder?

  Rett ut i prosjekt og ansvar fra første dag, det var starten på min karriere i Sweco. Det var litt skummelt i begynnelsen, men en omsorgsfull og dyktig fadder hjalp meg på vei.

  Etter fem år som rådgiver i ulike prosjekter ble jeg gruppeleder på geoteknikk. Denne rollen delte jeg med en erfaren gruppeleder. Vi samarbeidet tett og jeg lærte ekstremt mye. I tillegg hadde jeg en avdelingsleder som var tett på og som ble som en slags mentor, dette var en fin måte å komme inn i lederrollen på.

  Man er sjelden alene om ansvaret og det gir en god trygghet. I Sweco får man støtte fra både fagmiljø og ledere. Som gruppeleder har man innsikt i det faglige, samtidig som man fokuserer på å få det beste ut av sine medarbeidere, jeg er glad i både fag og mennesker så dette var den perfekte rollen for meg.  

  Hva liker du best med å jobbe i Sweco

  For det første er arbeidsdagen svært variert med mange spennende arbeidsoppgaver. For det andre setter jeg pris på muligheten til utvikling. I Sweco får du ansvar fra dag én. Hvis du viser at du kan og vil, er det ingenting som stopper deg fra å nå langt. Har du ambisjoner får du mest sannsynlig muligheten til å prøve deg i en lederrolle.

  /siteassets/karriere/marie-nokken--980540.jpg
  Fakta
  Navn
  Marie Nokken
  Alder
  36
  Rolle
  Avdelingsleder anlegg og miljø
 • Trives med gode kolleger

  Etter endte studier innen energi og miljø begynte Maren Eline Ingebretsen å jobbe med VVS hos oss. I Sweco fremhever hun kollegene som en viktig trivselsfaktor.

  Hvordan er det å jobbe i Sweco?

  Jeg trives ekstremt godt i jobben min. Jeg får lov til å jobbe med spennende og varierte oppdrag, og gleder meg alltid til å gå på jobb. Noe av det jeg imidlertid setter aller størst pris på ved Sweco som arbeidsplass, er de dyktige og hyggelige kollegene. Når man er nyutdannet og begynner i jobb, er det mye som er nytt og ukjent. Da er det flott å kunne støtte seg på de mer erfarne kollegene, og den støtten opplever jeg absolutt at jeg får. Det er veldig lav terskel for å stille spørsmål, og en kultur for å gjøre hverandre gode.

   

  I tillegg til den faglige kunnskapsdelingen, setter jeg også stor pris på det gode sosiale samværet i Sweco. Jeg jobber i et ungt og spennende miljø, med et rikt tilbud av sosiale aktiviteter.

   

  Kan du nevne noen eksempler på aktiviteter?

  Særlig innen sport og idrett finnes det enormt mange tilbud. Enten du er interessert i lagsport, ski, yoga, aearobic eller seiling - for å nevne noe -  finner du tilbudet for deg.

   

  Vi har også det vi kaller for «humorlag». Dette er komitéer som har ansvar for å arrangere sosiale aktiviteter med jevne mellomrom. Rett før jeg startet i Sweco dro mitt humorlag på tur til Svalbard. Tidligere i år hadde vi en flott tur til Hafjell. Det arrangeres hytteturer, pizzakvelder, lønningspilser og teaterkvelder, og dette bidrar til å skape et svært godt miljø også utenom arbeidstiden.

  /siteassets/karriere/maren-svart-hvitt.jpg
  Fakta
  Navn
  Maren Eline Ingebretsen
  Alder
  26
  Rolle
  Siv.ing. VVS