Møt våre medarbeidere

Det våre medarbeidere har til felles, er et engasjement for å forme fremtidens byer og samfunn. Sweco består av nysgjerrige mennesker som brenner for virkelig å gjøre en forskjell for kundene våre. Møt noen av våre medarbeidere, og finn ut hva de synes om å jobbe hos oss.

 • Fra rådgiver til avdelingsleder

  Marie Nokken begynte i Sweco som nyutdannet i 2009. I dag er hun avdelingsleder for over 50 medarbeidere på avdeling for Anlegg og miljø i Oslo. Hun trekker frem muligheten til utvikling som noe av det beste med jobben.

  Hva jobber du med i Sweco?

  Nå er jeg avdelingsleder for Anlegg og miljø på Oslokontoret. Dette er en nyopprettet avdeling som består av faggruppene geoteknikk, berg- og anleggsteknikk og miljøfag. I denne rollen har jeg blant annet ansvar for at vi velger de riktige prosjektene, slik at vi kan vokse og utvikle fagområdene på en god måte. Vi har mange dyktige og engasjerte rådgivere på avdelingen, og jeg er privilegert som får lede disse menneskene. Nå er målet mitt å legge til rette for at de blir best i sine roller og sikre at de får best mulige forutsetninger for å gjøre en god jobb.

  Hvordan var veien fra nyansatt til avdelingsleder?

  Rett ut i prosjekt og ansvar fra første dag, det var starten på min karriere i Sweco. Det var litt skummelt i begynnelsen, men en omsorgsfull og dyktig fadder hjalp meg på vei.

  Etter fem år som rådgiver i ulike prosjekter ble jeg gruppeleder på geoteknikk. Denne rollen delte jeg med en erfaren gruppeleder. Vi samarbeidet tett og jeg lærte ekstremt mye. I tillegg hadde jeg en avdelingsleder som var tett på og som ble som en slags mentor, dette var en fin måte å komme inn i lederrollen på.

  Man er sjelden alene om ansvaret og det gir en god trygghet. I Sweco får man støtte fra både fagmiljø og ledere. Som gruppeleder har man innsikt i det faglige, samtidig som man fokuserer på å få det beste ut av sine medarbeidere, jeg er glad i både fag og mennesker så dette var den perfekte rollen for meg.  

  Hva liker du best med å jobbe i Sweco

  For det første er arbeidsdagen svært variert med mange spennende arbeidsoppgaver. For det andre setter jeg pris på muligheten til utvikling. I Sweco får du ansvar fra dag én. Hvis du viser at du kan og vil, er det ingenting som stopper deg fra å nå langt. Har du ambisjoner får du mest sannsynlig muligheten til å prøve deg i en lederrolle.

  /siteassets/karriere/marie-nokken--980540.jpg
  Fakta
  Navn
  Marie Nokken
  Alder
  36
  Rolle
  Avdelingsleder anlegg og miljø
 • Trives med gode kolleger

  Etter endte studier innen energi og miljø begynte Maren Eline Ingebretsen å jobbe med VVS hos oss. I Sweco fremhever hun kollegene som en viktig trivselsfaktor.

  Hvordan er det å jobbe i Sweco?

  Jeg trives ekstremt godt i jobben min. Jeg får lov til å jobbe med spennende og varierte oppdrag, og gleder meg alltid til å gå på jobb. Noe av det jeg imidlertid setter aller størst pris på ved Sweco som arbeidsplass, er de dyktige og hyggelige kollegene. Når man er nyutdannet og begynner i jobb, er det mye som er nytt og ukjent. Da er det flott å kunne støtte seg på de mer erfarne kollegene, og den støtten opplever jeg absolutt at jeg får. Det er veldig lav terskel for å stille spørsmål, og en kultur for å gjøre hverandre gode.

   

  I tillegg til den faglige kunnskapsdelingen, setter jeg også stor pris på det gode sosiale samværet i Sweco. Jeg jobber i et ungt og spennende miljø, med et rikt tilbud av sosiale aktiviteter.

   

  Kan du nevne noen eksempler på aktiviteter?

  Særlig innen sport og idrett finnes det enormt mange tilbud. Enten du er interessert i lagsport, ski, yoga, aearobic eller seiling - for å nevne noe -  finner du tilbudet for deg.

   

  Vi har også det vi kaller for «humorlag». Dette er komitéer som har ansvar for å arrangere sosiale aktiviteter med jevne mellomrom. Rett før jeg startet i Sweco dro mitt humorlag på tur til Svalbard. Tidligere i år hadde vi en flott tur til Hafjell. Det arrangeres hytteturer, pizzakvelder, lønningspilser og teaterkvelder, og dette bidrar til å skape et svært godt miljø også utenom arbeidstiden.

  /siteassets/karriere/maren-svart-hvitt.jpg
  Fakta
  Navn
  Maren Eline Ingebretsen
  Alder
  26
  Rolle
  Siv.ing. VVS
 • MED SWECO PÅ UTENLANDSOPPDRAG

  I løpet av Jan-Petter Magnells lange karriere i Sweco har han jobbet på utenlandsoppdrag i en lang rekke land over hele verden. Miljørådgiveren trives godt i møte med fremmede land og kulturer.

  Sweco er et internasjonalt selskap. Hvilke muligheter skaper dette for de ansatte?

  Først og fremst åpner det for gode muligheter for samarbeid med våre kolleger fra andre Sweco-land. Selv har jeg samarbeidet med svenske kolleger på flere utenlandsoppdrag.  I tillegg vet jeg at enkelte medarbeidere hospiterer hos våre internasjonale søsterselskap. Samarbeid på tvers av landene åpner for spennende muligheter, og for å få det til på en best mulig måte er det ofte viktig å ha truffet våre kolleger ansikt til ansikt. Det handler mye om å opprette personlige kontakter.

   

  Fortell om dine internasjonale oppdrag som Sweco-ansatt.

  I løpet av mine år i Sweco har jeg fått jobbe på en lang rekke utenlandsoppdrag, i Afrika, Asia og Latin-Amerika primært. Oppdragene har vært veldig varierte, noen korte prosjekter i tidligfase, andre mer omfattende. Jeg har blant annet jobbet med planer for flomtiltak på Filippinene, studier av klimaendringenes innvirkning på vannkraft i Tanzania, og miljøkonsekvensutredninger i blant annet Vietnam, Nepal, Chile og Den dominikanske republikk.

   

  Hva sitter du igjen med av personlige erfaringer?

  Det å få muligheten til å jobbe i andre land er utviklende, både faglig og personlig. Det er selvsagt utfordrende å skulle jobbe med mennesker fra andre kulturer og på andre språk, særlig kan forhandlinger og andre formelle situasjoner by på store utfordringer. Samtidig er det nettopp disse utfordringene som gjør det så givende. Er man glad i å reise, treffe nye mennesker og bli kjent med fremmede kulturer, kan utenlandsoppdrag være et spennende tilskudd i jobbhverdagen.

  /siteassets/karriere/jan-petter-svart-hvitt.jpg
  Fakta
  Navn
  Jan-Petter Magnell
  Alder
  57
  Rolle
  Miljørådgiver
 • Målbevisst leder

  29 år gamle Eirik Olsvik Hovind begynte i Sweco som nyutdannet sivilingeniør innen byggeteknikk. Fire år senere ble han leder for bygg-gruppen ved Swecos Oslokontor.

  Hvilke muligheter for utvikling opplever du at medarbeiderne i Sweco har?

  Slik jeg ser det, er mulighetene i Sweco tilnærmet uendelige. Det er et tydelig fokus på utvikling, og fra den dagen du blir ansatt tilrettelegges det for at du som medarbeider skal kunne utvikle deg i den retningen du selv ønsker.

  Ettersom Sweco er et så stort selskap får man jobbe med svært mange ulike typer oppdrag, innenfor bygg kan du for eksempel jobbe med bruer, flyplasser, industri- og offshorekonstruksjoner eller boliger. Så dersom du har en spesifikk interesse eller en spesifikk kompetanse du kunne tenke deg å videreutvikle, er det rom for det i Sweco. Med nesten 1400 ansatte fordelt på 26 kontorer, vil du alltid finne avdelinger som driver med akkurat det du interesserer deg for.

   

  Fortell om din egen karriereutvikling i Sweco

  Jeg startet min karriere i Sweco som nyutdannet sivilingeniør for snart fem år siden, og har siden den gang fått jobbe med en lang rekke spennende og varierte prosjekter. Jeg opplevde tidlig å få stort ansvar i oppdragene, noe som blant annet innebærer å dra ut av kontoret til fordel for byggeplassen og kundemøter. Dette har gitt en bratt læringskurve, noe jeg har satt stor pris på.

  Jeg valgte å satse på linjeledelse, og høsten 2015 ble jeg gruppeleder for bygg-gruppen i Oslo. Stillingen har hittil vært en spennende utfordring, som blant annet innebærer kunde-, personal- og budsjettansvar i tillegg til det faglige.

   

  Når visste du at det var denne karriereveien du ville gå?

  Allerede under mitt første jobbintervju var jeg klar på at jeg ønsket å bli leder, og dette ønsket ble fulgt opp fra dag én og gjennom årlige medarbeidersamtaler hvor jeg i samarbeid med lederen min legger en utviklingsplan for det kommende året.

  Uavhengig av hvilken karrierevei man satser på, har man som medarbeider i Sweco alle tiders muligheter til å skape sin egen drømmekarriere.

  /siteassets/karriere/eirik-svart-hvitt-ny.jpg
  Fakta
  Navn
  Eirik Olsvik Hovind
  Alder
  29
  Rolle
  Gruppeleder bygg