Kundenære og engasjerte rådgivere

Er du lett å jobbe med og innehar riktig kompetanse, har du gode muligheter for å bli en ettertraktet rådgiver hos Sweco. Uansett fagfelt vil du som erfaren rådgiver bidra til å forme fremtidens byer og samfunn. Du vil få være med på spennende og utfordrende oppdrag, og dette gir gode muligheter for både faglig og personlig utvikling. Sweco er selskapet for deg som er opptatt av å levere jevnt høy kvalitet og skape verdier for kundene. Den typiske Sweco-medarbeideren er tilgjengelig for sine kunder, og innehar etterspurt kompetanse.

Vil du jobbe med sykehusbygg?

Sykehusbygg er noe av det morsomste en ingeniør kan jobbe med.

Få bygninger er så komplekse som et sykehus. Her skal strømmen aldri gå. I noen rom skal luften være tilnærmet partikkelfri. Man må ha med brukerne hele veien. Og tusener av mennesker er innom sykehuset hver eneste dag.

Helsesektoren er den stor del av det offentlige Norge. Vi blir stadig flere mennesker, antallet eldre øker, og behandlingsmulighetene øker. I år utgjør bevilgningene til helseforetakene 11% av statsbudsjettet.

Les mer her
/siteassets/karriere/sykehus.png
 • UTVIKLING

  Det skal være lett å jobbe med Sweco. I Sweco forventes det at våre rådgivere er ute og møter kundene, og at de tar beslutninger som er gunstige for virksomheten vår – hver dag.

 • LEDERSKAP

  Sweco er et selskap som former fremtidens ledere. Det har alltid vært en sentral del av vår bedriftskultur å finne dyktige fagfolk og gi dem muligheten til å være fremgangsrike.

 • KARRIEREVEIER

  I Sweco er vi opptatt av at du som medarbeider skal få muligheten til å utvikle deg i den retningen som passer best for deg. Vi tilbyr våre medarbeidere tre karriereveier; fagorientert, prosjektorientert og linjeledelse.

Å ha balanse i livet innebærer å kunne disponere tiden din godt mellom jobb, familie og deg selv.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor har Sweco kontorer?
 • Hva kan jeg forvente meg av Sweco som arbeidsgiver?
 • Hvilke utviklingsmuligheter får jeg hos Sweco?
 • Hvordan er en typisk Sweco-medarbeider?
 • Hva er Swecos syn på bærekraft?
 • Hva er Swecos syn på mangfold?

Møt våre medarbeidere

 • Målbevisst leder

  29 år gamle Eirik Olsvik Hovind begynte i Sweco som nyutdannet sivilingeniør innen byggeteknikk. Fire år senere ble han leder for bygg-gruppen ved Swecos Oslokontor.

  Hvilke muligheter for utvikling opplever du at medarbeiderne i Sweco har?

  Slik jeg ser det, er mulighetene i Sweco tilnærmet uendelige. Det er et tydelig fokus på utvikling, og fra den dagen du blir ansatt tilrettelegges det for at du som medarbeider skal kunne utvikle deg i den retningen du selv ønsker.

  Ettersom Sweco er et så stort selskap får man jobbe med svært mange ulike typer oppdrag, innenfor bygg kan du for eksempel jobbe med bruer, flyplasser, industri- og offshorekonstruksjoner eller boliger. Så dersom du har en spesifikk interesse eller en spesifikk kompetanse du kunne tenke deg å videreutvikle, er det rom for det i Sweco. Med nesten 1400 ansatte fordelt på 26 kontorer, vil du alltid finne avdelinger som driver med akkurat det du interesserer deg for.

   

  Fortell om din egen karriereutvikling i Sweco

  Jeg startet min karriere i Sweco som nyutdannet sivilingeniør for snart fem år siden, og har siden den gang fått jobbe med en lang rekke spennende og varierte prosjekter. Jeg opplevde tidlig å få stort ansvar i oppdragene, noe som blant annet innebærer å dra ut av kontoret til fordel for byggeplassen og kundemøter. Dette har gitt en bratt læringskurve, noe jeg har satt stor pris på.

  Jeg valgte å satse på linjeledelse, og høsten 2015 ble jeg gruppeleder for bygg-gruppen i Oslo. Stillingen har hittil vært en spennende utfordring, som blant annet innebærer kunde-, personal- og budsjettansvar i tillegg til det faglige.

   

  Når visste du at det var denne karriereveien du ville gå?

  Allerede under mitt første jobbintervju var jeg klar på at jeg ønsket å bli leder, og dette ønsket ble fulgt opp fra dag én og gjennom årlige medarbeidersamtaler hvor jeg i samarbeid med lederen min legger en utviklingsplan for det kommende året.

  Uavhengig av hvilken karrierevei man satser på, har man som medarbeider i Sweco alle tiders muligheter til å skape sin egen drømmekarriere.

  /siteassets/karriere/eirik-svart-hvitt-ny.jpg
  Fakta
  Navn
  Eirik Olsvik Hovind
  Alder
  29
  Rolle
  Gruppeleder bygg
 • MED SWECO PÅ UTENLANDSOPPDRAG

  I løpet av Jan-Petter Magnells lange karriere i Sweco har han jobbet på utenlandsoppdrag i en lang rekke land over hele verden. Miljørådgiveren trives godt i møte med fremmede land og kulturer.

  Sweco er et internasjonalt selskap. Hvilke muligheter skaper dette for de ansatte?

  Først og fremst åpner det for gode muligheter for samarbeid med våre kolleger fra andre Sweco-land. Selv har jeg samarbeidet med svenske kolleger på flere utenlandsoppdrag.  I tillegg vet jeg at enkelte medarbeidere hospiterer hos våre internasjonale søsterselskap. Samarbeid på tvers av landene åpner for spennende muligheter, og for å få det til på en best mulig måte er det ofte viktig å ha truffet våre kolleger ansikt til ansikt. Det handler mye om å opprette personlige kontakter.

   

  Fortell om dine internasjonale oppdrag som Sweco-ansatt.

  I løpet av mine år i Sweco har jeg fått jobbe på en lang rekke utenlandsoppdrag, i Afrika, Asia og Latin-Amerika primært. Oppdragene har vært veldig varierte, noen korte prosjekter i tidligfase, andre mer omfattende. Jeg har blant annet jobbet med planer for flomtiltak på Filippinene, studier av klimaendringenes innvirkning på vannkraft i Tanzania, og miljøkonsekvensutredninger i blant annet Vietnam, Nepal, Chile og Den dominikanske republikk.

   

  Hva sitter du igjen med av personlige erfaringer?

  Det å få muligheten til å jobbe i andre land er utviklende, både faglig og personlig. Det er selvsagt utfordrende å skulle jobbe med mennesker fra andre kulturer og på andre språk, særlig kan forhandlinger og andre formelle situasjoner by på store utfordringer. Samtidig er det nettopp disse utfordringene som gjør det så givende. Er man glad i å reise, treffe nye mennesker og bli kjent med fremmede kulturer, kan utenlandsoppdrag være et spennende tilskudd i jobbhverdagen.

  /siteassets/karriere/jan-petter-svart-hvitt.jpg
  Fakta
  Navn
  Jan-Petter Magnell
  Alder
  57
  Rolle
  Miljørådgiver