0 of 0 for ""

Thune Eureka

Sted: Skøyen, Oslo
Byggeår: 2020-2022
Formål: Næring, kontorer, forretning
Byggherre: FRAM Eiendom
Alle illustrasjoner BLÅR + Blackbox.
BREEAM: Very Good

Thune Eureka føyer seg inn i det gamle og karakteristiske industrimiljøet som ligger på Thuneområdet på Skøyen, med sin lyse teglfasade og inviterende førsteetasje. Bygget tilpasser seg den gamle industribebyggelsen, samtidig som det skapes et bredt og inkluderende fortausområde langs Drammensveien. Bygget er tilbaketrukket fra gateløpet og gir plass til et åpent byrom, og fremhever de tilstøtende portnerboligene – et velkjent motiv ved adkomsten til Thuneområdet.

Thune Eureka markerer innfallsporten til Skøyenområdet. Bygget har to hovedvolumer i lys tegl – ett høyhus i ni etasjer og en lamell i fem etasjer.  Et tilbaketrukket glassbygg knytter sammen de to teglvolumene. Glassbygget har dype fasadeprofiler i et lekent mønster som skjermer for solen, samtidig som de skaper spennende skyggevirkninger.

 

Det horisontale uttrykket i den lave fløyen forsterkes ved store horisontale vindusflater, og står i kontrast til tårnet som igjen framheves med sine vertikale glassfelt som strekker over flere etasjer. Hele første og andre etasje speiler de gamle industrilokalene med sine gjennomgående høye vertikale glassfelt.

Thune Eureka tilfører et nytt, moderne uttrykk til konteksten, samtidig som bygget respekterer miljøet i en tradisjonsrik og karakteristisk bebyggelse på Thune.

Innvendige er bygget påkostet med trapp- og heis i hvit betong, en tidkrevende prosess hvor man er avhengig av rett temperatur under utførelse for å oppnå riktig farge. Thune Eureka er et moderne kontorbygg med tidsmessige fasiliteter, slik som innvendig sykkelparkering med egen inngang, dusj- og garderobefasiliteter, treningsrom, felles takterrasse og romslige sosiale soner.